Παιδί & όραση

0

Η οπτική υγεία των παιδιών δεν επηρεάζει άμεσα μόνο την ποιότητα και τον τρόπο ζωής αυτών, αλλά είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξή τους από την περίοδο της νηπιακής ηλικίας μέχρι και κατά τη διάρκεια των σχολικών τους χρόνων.

Παρόλο αυτά και σύμφωνα με την πηγή “Think About Your Eyes”, το 24% των γονέων περιμένουν μέχρι τα παιδιά τους να εμφανίσουν κάποιο σύμπτωμα ή ενόχληση, ώστε να προγραμματίσουν μία επίσκεψη στον οφθαλμίατρο και να προχωρήσουν σε έναν ιατρικό έλεγχο.

Ο σωστός χρόνος για να διδάξετε στο παιδί σας, πως να υιοθετήσει μακροχρόνιες συνήθειες προστασίας και υγιεινής των ματιών του είναι το σήμερα.

Ακόμα πιο σημαντικό από το να το βοηθήσετε στο να μάθει να φροντίζει και να προστατεύει τα μάτια του, είναι να το μάθετε να αναγνωρίζει αρχικά οποιοδήποτε πιθανό πρόβλημα ή διαταραχή στην όρασή του.

Για αυτό το λόγο, εντάξετε στον προγραμματισμό σας ετησίως έναν ιατρικό οπτικό έλεγχο για τα παιδιά σας και ενισχύστε τα σε έναν διάλογο με τον οφθαλμίατρο, σε σχέση με τις ιδιαίτερες προσωπικές τους ανάγκες.

Αφήστε το παιδί σας, στο να έχει άποψη στην επιλογή των δικών του γυαλιών οράσεως και να δείξει το δικό του χαρακτήρα μέσα από την επιλογή του.  Ενημερώστε τα παιδιά σας για τις αμέτρητες επιλογές γυαλιών οράσεως με ιδιαίτερο και σύγχρονο στιλ που έχουν, ώστε να ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση τους και η εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και να κατανοήσουν, ότι ένα ζευγάρι γυαλιών οράσεως είναι ένα μοναδικό αξεσουάρ, το οποίο ταυτόχρονα προστατεύει και φροντίζει τα μάτια τους.

Μοιραστείτε το :