Πόνος στο μάτι – τα προβλήματα τα οποία μπορεί να προειδοποιεί

0

Σε περίπτωση που νιώσετε έντονο οφθαλμικό πόνο, έντονο κάψιμο, καθώς επίσης και την αίσθηση πως κάτι έχει εισχωρήσει στο μάτι σας, καλό είναι να μην το αμελήσετε, διότι μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα σοβαρού οφθαλμολογικού προβλήματος.

Πόνο στους οφθαλμούς μπορούν να προκαλέσουν τα εγκαύματα, η επιπεφυκίτιδα, η κακή χρήση των φακών επαφής, η λοίμωξη ή ο τραυματισμός του κερατοειδούς, το κριθαράκι και το γλαύκωμα. Υπάρχουν περιπτώσεις, ωστόσο, που ο πόνος στο μάτι δεν οφείλεται σε κάποιο οφθαλμολογικό πρόβλημα, καθώς οι ημικρανίες και η κοινή γρίπη, μπορούν να προκαλέσουν πόνο στους οφθαλμούς.

Σε περίπτωση που ο πόνος εμφανίζεται έπειτα από κούραση των οφθαλμών λόγω της πολύωρης χρήσης του υπολογιστή, η ξεκούραση θα σας απαλλάξει από την δυσφορία και εάν υπάρχουν ενδείξεις πως ο πόνος οφείλεται στη χρήση των φακών επαφής, θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση τους για λίγες ημέρες. Εάν όμως ο οφθαλμικός πόνος είναι έντονος θα πρέπει άμεσα να καλέσετε τον γιατρό σας.

Η επίσκεψη στον οφθαλμίατρο είναι απαραίτητη εφόσον εισέλθει κάτι στο μάτι σας και προκαλέσει έντονο πόνο. Επίσης, η ύπαρξη προβλήματος του ανοσοποιητικού σας συστήματος, ο οφθαλμικός πόνος έπειτα από κάποιο χειρουργείο στους οφθαλμούς και ο πόνος ο οποίος δεν υποχωρεί έπειτα από δυο ημέρες, θα πρέπει να επισπεύσουν άμεσα την επίσκεψη σας στον οφθαλμίατρο.

Μοιραστείτε το :