Προφυλάξτε τα μάτια σας από τα οφθαλμολογικά προβλήματα που προκαλούν οι οθόνες

0

Η πολύωρη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, αποτελεί πλέον για όλους ένα αναγκαίο κακό. Πόσοι όμως γνωρίζουν ότι η πολύωρη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή μπορεί να επιφέρει σοβαρά οφθαλμολογικά προβλήματα και πόσοι από αυτούς γνωρίζουν τους τρόπους προστασίας των οφθαλμών τους, από τα οφθαλμολογικά προβλήματα που προκαλούν οι οθόνες;

Σε περίπτωση που ο χρήστης του ηλεκτρονικού υπολογιστή πάσχει ήδη από κάποιο οφθαλμολογικό πρόβλημα (μυωπία, αστιγματισμό), η πολύωρη χρήση του υπολογιστή μπορεί να επιφέρει πολλαπλασιασμό του προβλήματος.

Πως θα προστατεύσετε όμως τα μάτια σας;

Κάντε χρήση των τεχνητών δακρύων
Αν παρατηρείτε πως οι οφθαλμοί σας κουράζονται κάθε φορά που κάνετε χρήση του υπολογιστή ή η ξηροφθαλμία έχει κάνει την εμφάνιση της, ζητήστε από τον φαρμακοποιό σας να σας δώσει τεχνητά δάκρυα.

Κάντε συχνά διαλείμματα
Κάντε ένα διάλειμμα κάθε 20 λεπτά, κοιτώντας ένα αντικείμενο το οποίο βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 6 μέτρα πιο μακριά.

Μην τρώτε κοιτάζοντας την οθόνη του υπολογιστή
Είτε βρίσκεστε στο χώρο εργασίας σας, είτε βρίσκεστε στο σπίτι σας, αποφύγετε να τρώτε μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή. Σε περίπτωση που βρίσκεστε στην εργασία σας, γευματίστε εκτός γραφείου, ώστε να ξεκουράσετε τους οφθαλμούς σας.

Εντάξτε τα ψάρια στην διατροφή σας
Τα ψάρια είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα, τα οποία δρουν θετικά στην υγεία των οφθαλμών. Μην ξεχνάτε, ωστόσο, πως τα Ω3 λιπαρά δεν παράγονται από τον ανθρώπινο οργανισμό, γι’αυτό θα πρέπει να εντάξετε στην διατροφή σας τα ψάρια, όπως είναι οι σαρδέλες, ο τόνος και ο σολομός.

Μοιραστείτε το :