Ροδάκινο – Για τέλειο δέρμα και όραση

0

Το καλοκαίρι θεωρείται ως η εποχή των πιο νόστιμων φρούτων, μεταξύ αυτών και το ευεργετικό ροδάκινο, ενώ πέρα από το τι είναι δροσερό και λαχταριστό, είναι πλούσιο σε βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά.

Προστασία της όρασης.
Τα ροδάκινα αποτελούν πλούσια πηγή της β-καροτίνης, η οποία είναι υπεύθυνη για την υγεία των οφθαλμών. Η συχνή κατανάλωση του εν λόγω φρούτου, μπορεί να επιφέρει βελτίωση της όρασης, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το ανθρώπινο σώμα.

Αναλυτικότερα, η β-καροτίνη προστατεύει τους οφθαλμούς από την εμφάνιση του καταρράκτη και της εκφύλισης ωχράς κηλίδας, καθώς δρα ως «ασπίδα» του αμφιβληστροειδή χιτώνα.

Υγιές δέρμα.
Τα ροδάκινα αποτελούν πλούσια πηγή των βιταμινών A και C, βιταμίνες οι οποίες συμβάλουν στη διατήρηση της υγείας του δέρματος. Ένα ροδάκινο ανά ημέρα, κάνει το δέρμα σας να φαίνεται πιο λαμπερό και αψεγάδιαστο.

Ιδανικά και για δίαιτα.
Τα ροδάκινα είναι ιδανικά και για άτομα τα οποία βρίσκονται σε δίαιτα, καθώς έχουν μόλις 68 θερμίδες το ένα!

Ροδάκινα κατά του καρκίνου.
Τα ροδάκινα, τα οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, δρουν και ως «ασπίδα» κατά του καρκίνου, ενώ είναι ευρέως γνωστή η χρησιμότητα τους ως προς την προστασία του οργανισμού από τον καρκίνο του πνεύμονα, του παχέος εντέρου, καθώς επίσης και διάφορων μορφών καρκίνου του στόματος.

Ελέγχει την υψηλή χοληστερόλη.
Η συχνή κατανάλωση του ροδάκινου, ελέγχει τα ποσοστά χοληστερόλης, καθώς επίσης και τα προβλήματα τα οποία οδηγούν σε διαβήτη και καρδιοπάθειες.

Μοιραστείτε το :