Οι σκύλοι κλαίνε όταν είναι στενοχωρημένοι;

0

Ένα ερώτημα το οποίο κάνουν συχνά οι ιδιοκτήτες σκύλων στους κτηνιάτρους. Κλαίνε οι σκύλοι κάθε φορά που είναι στενοχωρημένοι, με σκοπό να εκφράσουν τα αρνητικά τους συναισθήματα; Ένα ερώτημα που εάν απαντηθεί από πλήθος κόσμου, οι μισοί θα κουνήσουν το κεφάλι τους καταφατικά, με τους υπόλοιπους να αρνιούνται το γεγονός.

Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει την αλήθεια και καθώς η επιστήμη προχωρεί και οι έρευνες που αφορούν τα ζώα ολοένα και πληθαίνουν, ίσως το ερώτημα αυτό να απαντηθεί και μάλιστα πολύ σύντομα.

Για την ώρα μπορούμε απλά να σχηματίσουμε μια άποψη η οποία να βασίζετε στις εμπειρίες μας ή να δεχτούμε την θεωρία των επιστημόνων ή οποία είναι και λιγότερο ρομαντική.

Τα σκυλιά βιώνουν συνεχώς έντονα συναισθήματα όπως χαρά, θλίψη, μοναξιά και φόβο. Ωστόσο, δεν έχει ακόμα επιστημονικά αποδειχθεί πως τα σκυλιά εκφράζουν με δάκρυα τα συναισθήματα τους. Το μόνο που κάνουν είναι να κλαψουρίζουν, βγάζοντας ήχους. Οι επιστήμονες άλλωστε τονίζουν πως τα δάκρυα στους σκύλους είναι αποτέλεσμα τραυματισμού της οφθαλμικής περιοχής ή αποτέλεσμα κάποιας μόλυνσης.

Σάλος προκλήθηκε από ένα βίντεο που ανέβασε ένας χρήστης του YouTube και δείχνει ένα εγκαταλελειμμένο σκυλάκι στο σταθμό των τρένων, το οποίο φαινόταν σαν να θρηνούσε, βγάζοντας δάκρυα. Οι αρχές το μετέφεραν σε ασφαλές μέρος και τώρα αναζητούν τον ιδιοκτήτη του.

Μοιραστείτε το :