Συσκευή βοηθά τα άτομα με προβλήματα όρασης να αποφεύγουν τις συγκρούσεις

0

Ερευνητές κατασκεύασαν ειδική συσκευή, την οποία θα φορούν τα άτομα τα οποία πάσχουν από σοβαρά οφθαλμολογικά προβλήματα ή με απώλεια της όρασης. Τα άτομα αυτά χάρη στην συγκεκριμένη συσκευή, θα αποφεύγουν μια πιθανή σύγκρουση.

Οι άνθρωποι με απώλεια της όρασης, αντιμετωπίζουν καθημερινά προκλήσεις στην κινητικότητα τους. Προκλήσεις όπως είναι οι συγκρούσεις με αντικείμενα και πτώσεις.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Shrinivas Pundlik, το προϊόν αυτό αποτελεί μια συσκευή τσέπης, η οποία θα ενημερώνει το χρήστη σχετικά με μια επερχόμενη σύγκρουση, η οποία βασίζεται στη χρονική απόσταση η οποία απομένει και όχι με βάση την προσέγγιση. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ερευνητή Gang Luo, του Massachusetts Eye and Ear, η συσκευή αυτή θα ενημερώνει το χρήστη μόνον όταν αυτός προσεγγίσει το εμπόδιο και όχι όταν στέκεται κοντά του ή περνούν από δίπλα του κινούμενα αντικείμενα.

Οι συγκρούσεις έπειτα από τη χρήση της συγκεκριμένης συσκευής, μειώθηκαν έως και 37%, με τους ερευνητές να δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την δυνητική αξία της συσκευής.

Μοιραστείτε το :