Σώσε την όραση σου με δέκα απλά βήματα

2

Η απώλεια της όρασης μπορεί να συμβεί στον καθένα ανεξαρτήτως ηλικίας, ωστόσο το 75% των ανθρώπων δεν γνωρίζει πως η απώλεια της όρασης μπορεί να αποφευχθεί.

1. Να επισκέπτεσαι τακτικά τον οφθαλμίατρο

Πολλές σοβαρές οφθαλμολογικές παθήσεις δεν παρουσιάζουν συμπτώματα και μια πρόωρη διάγνωση, σε συνδυασμό τη σωστή φαρμακευτική αγωγή, μπορούν να σώσουν την όραση σου.

2. Πες όχι στο κάπνισμα

Τα άτομα που καπνίζουν έχουν πιο πολλές πιθανότητες να αναπτύξουν εκφύλιση ωχράς κηλίδας, η οποία αποτελεί την πρώτη αιτία απώλεια όρασης.

3. Προτίμησε τις υγιεινές τροφές και γυμνάσου

Τα γεύματα τα οποία περιέχουν υψηλό ποσοστό λιπαρών ουσιών και χαμηλό ποσοστό θρεπτικό ουσιών, μπορούν να δημιουργήσουν υπόβαθρο ανάπτυξης εκφύλισης ωχράς κηλίδας. Προτίμησε τροφές με Ω3 λιπαρά, φρούτα και λαχανικά.

4. Προστάτεψε τους οφθαλμούς σου από τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου

Η συχνή έκθεση στο φως του ηλίου μπορεί να προκαλέσει καταρράκτη και εκφύλιση ωχράς κηλίδας, για αυτό καλό είναι να φοράς πάντα γυαλιά ηλίου τα οποία προσφέρουν 100% προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου.

5. Να φοράς γυαλιά προστασίας οφθαλμών

Όταν αθλείσαι ή εργάζεσαι, κάνοντας χρήση ηλεκτρικών εργαλείων, να φοράς πάντα γυαλιά προστασίας οφθαλμών.

6. Να λαμβάνεις συμπληρώματα βιταμινών

Εάν έχεις διαγνωσθεί με εκφύλιση ωχράς κηλίδας, συμβουλέψου τον οπτομετρή σου σχετικά με τα συμπληρώματα βιταμινών.

7. Ναι, στην πρόληψη του διαβήτη

Οι άνθρωποι που πάσχουν από διαβήτη έχουν περισσότερες πιθανότητες ανάπτυξης διαβητικής ρετινοπάθειας, καθώς επίσης και άλλων σοβαρών οφθαλμολογικών νοσημάτων.

8. Ρύθμισε τον διαβήτη σου

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ρυθμίσεις τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου, καθώς επίσης και την αρτηριακή σου πίεση, ώστε να μειώσεις τις πιθανότητες ανάπτυξης διαβητικής ρετινοπάθειας.

9. Να αποφεύγεις την κατανάλωση αλκοόλ

Τα αλκοολούχα ποτά είναι γνωστό πως αυξάνουν τις πιθανότητες ανάπτυξης καταρράκτη και άλλων σοβαρών οφθαλμολογικών παθήσεων.

10. Ενημερώσου

Πολλές σοβαρές οφθαλμολογικές παθήσεις οφείλονται στην κληρονομικότητα, ακόμα και λόγω εθνικότητας. Ενημερώσου σχετικά με το οικογενειακό σου ιστορικό.

infographics Σώσε την όραση σου

Μοιραστείτε το :
 • ellinas

  καμία έρευνα από Ελλάδα μεριά! Είχες γράψει για τους Καυκάσιους και τις ευαισθησίες τους….

  • Άγγελος

   Η Έλληνες ανήκουν στην φυλή των Καυκάσιων… έχουμε βρεί σχετικές αναλύσεις για τους Καυκάσιους. Το ψάχνουμε για να έχουμε και πιο καινούριες έρευνες…

   Ευχαριστούμε για την επισήμανση.