Συμπτώματα Μυκητιασικής Μόλυνσης οφθαλμού

0

Η πηγή του ξεσπάσματος των μυκητιάσεων των ματιών το 2005-2006, οφείλεται στον μύκητας Fusarium, ο οποίος βρίσκεται στο έδαφος, στο νερό και στην οργανική ύλη, συμπεριλαμβανομένων των φυτών.

Κανονικά, δεν είναι σπάνιο για αυτόν τον μύκητα να εισβάλει και να καταστρέψει το μάτι. Αλλά όταν αυτό συμβεί, το είδος μυκητιασικής οφθαλμικής λοίμωξης μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Μερικοί άνθρωποι με εκτεταμένες βλάβες στα μάτια ενδέχεται να χρειάζονται ακόμη και μεταμόσχευση κερατοειδούς. Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία είναι ουσιαστική για την επιτυχή θεραπεία της κερατίτιδας από τους μύκητες.

Αν υποψιάζεστε ότι έχετε μια οφθαλμική λοίμωξη, επισκεφτείτε αμέσως τον οφθαλμίατρο σας. Τα συμπτώματα της μυκητιασικής κερατίτιδας των ματιών περιλαμβάνουν:

  • Ερεθισμό των ματιών, οφθαλμικές εκκρίσεις, οίδημα, πόνο, δακρύρροια ή και κόκκινα μάτια.
  • Θόλωση της επιφάνειας του ματιού.
  • Θόλωση και απώλεια της όρασης.
  • Ευαισθησία στο φως (φωτοφοβία).

Οι άνθρωποι που αναζητούν ιατρική βοήθεια νωρίς, είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν μόνιμη βλάβη στα μάτια από λοιμώξεις.

Πώς να αποτρέψετε τις Μυκητιασικές Μολύνσεις των Ματιών

Εδώ σας παραθέτουμε μερικές συμβουλές που συνιστώνται από τους οφθαλμίατρους για να μειώσετε τον κίνδυνο των λοιμώξεων των ματιών που σχετίζονται με τους φακούς επαφής, συμπεριλαμβανομένης της μυκητιασικής κερατίτιδας :

  • Να πλένετε και στεγνώνετε τα χέρια σας σχολαστικά πριν από τον χειρισμό των φακών επαφής.
  • Ξεπλύνετε την θήκη αποθήκευσης του φακού σας με φρέσκο ​​διάλυμα φακών επαφής και αφήστε την να στεγνώσει στον αέρα.
  • Αντικαταστήστε την θήκη αποθήκευσης του φακού σας κάθε τρεις μήνες, ή όπως συνιστάται από τον οφθαλμίατρο σας.
  • Ποτέ μην “συμπληρώνετε” τα παλιό διάλυμα φακών επαφής με το νέο διάλυμα. Πετάξτε το παλιό διάλυμα, καθαρίστε την θήκη του φακού επαφής και χρησιμοποιήστε νέο ​​διάλυμα.
  • Να φοράτε τους φακούς επαφής μόνο σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που περιγράφονται από τον οφθαλμίατρο σας και τον κατασκευαστή φακών επαφής σας.

Επίσης, ο Αμερικάνικη Οπτομετρική Ένωση και το FDA συνιστούν να τρίβετε τους φακούς επαφής σας κατά το ξέπλυμα με διάλυμα απολύμανσης, ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε ένα προϊόν που δεν χρειάζεται τρίψιμο.

Μοιραστείτε το :