Τα 3 κυριότερα τέστ όρασης

0

Μήπως έχετε αρχίσει να μην βλέπετε και τόσο καλά και αναρωτιέστε εάν η μυωπία ή ο αστιγματισμός έχει κάνει την εμφάνιση του; Μπορείτε να κάνετε μόνοι σας μια πολύ εύκολη αξιολόγηση με τη βοήθεια των παρακάτω τεστ.

1) Τεστ μυωπίας

Το διάγραμμα που ακολουθεί ονομάζεται ως διάγραμμα Snellen και μπορεί να σας δείξει με ακρίβεια την οπτική σας οξύτητα. Τι πρέπει να κάνετε; Προβάλετε το διάγραμμα σε πλήρη οθόνη, ή ακόμα καλύτερα εάν διαθέτετε εκτυπωτή, εκτυπώστε το και τοποθετήστε το στον τοίχο. Θα πρέπει να είστε σε απόσταση 6 μέτρων από το διάγραμμα για να αρχίσετε να διαβάζετε τα γράμματα, κλείστε το ένα μάτι και διαβάστε με το άλλο. Η κατώτατη γραμμή που μπορείτε να αντιληφθείτε οπτικά, δείχνει και την οπτική σας οξύτητα.

Τεστ μυωπίας

2) Τεστ αστιγματισμού

Αστιγματισμός προκαλείτε όταν ο κερατοειδής του οφθαλμού δεν είναι συμμετρικός. Το μάτι με αστιγματισμό βλέπει τα αντικείμενα θολά ακόμα και παραμορφωμένα. Πως θα κάνετε το τεστ; Σταθείτε ένα μέτρο πιο μακριά από την οθόνη. Καλύψτε το ένα σας μάτι και κοιτάξτε την παρακάτω εικόνα. Κάντε το ίδιο και για το άλλο σας μάτι. Εάν βλέπετε κάποιες γραμμές γκρι και άλλες μαύρες, τότε ίσως και να πάσχετε από αστιγματισμό.

Τεστ αστιγματισμού

3) Τεστ αχρωματοψίας

Ο Ιάπωνας γιατρός Σινόμπου Ισιχάρα, το 1917, επινόησε το τεστ αντίληψης των χρωμάτων, για να γίνεται σαφές στους ασθενείς εάν πάσχουν από αχρωματοψία αλλά και τι είδος αχρωματοψίας έχουν. Το τεστ που ακολουθεί είναι ακριβές ως προς το αποτέλεσμα και χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα. Τι πρέπει να κάνετε; Κοιτάξτε την εικόνα που ακολουθεί. Εάν η όραση σας είναι φυσιολογική θα πρέπει να βλέπετε τον αριθμό 42. Εάν έχετε αχρωματοψία ή στο πράσινο ή στο κόκκινο χρώμα τότε θα βλέπετε μόνο ή τον 2 ή τον 4 αριθμό.

Τεστ αχρωματοψίας

Μοιραστείτε το :