Τα ζώα κλαίνε;

0

Όλοι οι άνθρωποι, μα κυρίως αυτοί που έχουν κατοικίδια, γνωρίζουν πως τα ζώα κλαίνε αλλά με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο, ώστε να εκφράσουν τα συναισθήματα τους.

Τα ζώα ναι… κλαίνε, αλλά με τον δικό τους τρόπο, ενώ το κλάμα τους δεν έχει καμία σχέση με αυτό των ανθρώπων το οποίο δρα ως λιπαντικό για τον καθαρισμό των οφθαλμών και κάνουν κυρίως την εμφάνιση τους έπειτα από δυνατά αρνητικά συναισθήματα. Τα ζώα παράγουν και αυτά δάκρυα, αλλά όχι για να εκφράσουν αυτά που νιώθουν. Τα παράγουν μόνο για να καθαρίσουν τους οφθαλμούς τους.

Τα ζώα κατά κύριο λόγο κλαίνε, βγάζοντας ήχους. Ένα κύριο παράδειγμα αποτελεί ο αποχωρισμός της μάνας από τα παιδιά της. Τα μικρά της αρχίζουν να κλαίνε βγάζοντας ήχους λύπης, δείχνοντας έτσι τα έντονα αρνητικά συναισθήματα τους.

Όταν ένας σκύλος λυπάται, αρχίζει να βγάζει διακοπτόμενους ήχους, οι οποίοι αποτελούν και το κλάμα του. Αυτό κάνουμε και εμείς, ωστόσο, τα μάτια μας «πλημυρίζουν» με δάκρυα.

Θα πρέπει να διαβάζουμε το κλάμα των ζώων ώστε να καταλαβαίνουμε τι είναι αυτό που ζητάνε ή νιώθουν. Για παράδειγμα, ο σκύλος της παρακάτω φωτογραφίας αισθάνεται ένοχος καθώς έκανε μια μεγάλη γκάφα.

Τα ζώα κλαίνε

Όταν μάθουμε να διαβάζουμε τα συναισθήματα τους, τότε μόνο μπορούμε να απαλύνουμε τον πόνο τους.

Μοιραστείτε το :