Τατουάζ εντός του οφθαλμού (φωτογραφίες)

0

Όταν ένα δικαστήριο της Αλάσκα καταδίκασε τον 39χρονο Jason Barnum για απόπειρα δολοφονίας, τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν πιο πολύ με την εμφάνιση του κατάδικου, παρά για το έγκλημα που διέπραξε. Ο λόγος, το τατουάζ εντός του οφθαλμού του.

Συγκεκριμένα έχει κάνει μαύρο όλο το λευκό μέρος του οφθαλμού, χρησιμοποιώντας ειδικό μελάνι για τατουάζ. Ωστόσο δεν είναι ο μοναδικός. Η μόδα αυτή η οποία ξεκίνησε στις Η.Π.Α, κερδίζει έδαφος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τατουάζ εντός του οφθαλμού

Ο πρώτος που πειραματίστηκε με το τατουάζ οφθαλμών ήταν ένας επαγγελματίας tattoo artist. Ο ίδιος δήλωσε στο BBC, πως σκέφτηκε να κάνει τατουάζ εντός των ματιών του όχι για να δείχνει κακός ή τρομακτικός, απλά για να μοιάζει στους αγαπημένους του τηλεοπτικούς ήρωες. Αρχικά πειραματίστηκε στον εαυτό του και εν συνεχεία σε κάποιους φίλους του, οι οποίοι ήταν θετικοί ως προς το συγκεκριμένο στιλ.

Για να χρωματίσει ωστόσο κάποιος το λευκό μέρος του οφθαλμού του χρειάζονται πολλές ενέσεις και ο χρωματισμός είναι μη αναστρέψιμος. Για αυτό και ο παραπάνω tattoo artist, όπως δήλωσε, δεν κάνει ποτέ τατουάζ ματιών σε άτομα ηλικίας κάτω των 20 ετών, ενώ πρώτα προτρέπει τους πελάτες του να το σκεφτούν πριν προβούν σε αυτή την πράξη.

Η Αμερικανική Οφθαλμολογική Ένωση, έχει ήδη καταδικάσει την πρακτική αυτή ενώ προειδοποιεί όσους σκέφτονται να κάνουν κάτι ανάλογο, πως αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο μόλυνσης, ακόμα και απώλεια όρασης.

Τατουάζ εντός του οφθαλμού

Ωστόσο, η πρακτική χρωματισμού του λευκού τμήματος του οφθαλμού δεν είναι και τόσο καινούρια. Το 150 μ.Χ, ο χειρούργος και φιλόσοφος Γαληνός έγραφε για τον χρωματισμό της ίριδας, ενώ σε πολλές κοινωνίες οι άνθρωποι συνήθιζαν να εφαρμόζουν κάποιο είδος βαφής εντός των οφθαλμών τους, ώστε να καμουφλάρουν το υπόλευκο χρώμα που παίρνουν οι οφθαλμοί όσων νοσούν από προχωρημένο στάδιο καταρράκτη. Μάλιστα υπάρχουν και περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι που έχαναν την όραση τους, χρωμάτιζαν το εσωτερικό των οφθαλμών τους.

Μοιραστείτε το :