Τεστ: Εσείς πόσα χρώματα βλέπετε;

0

Θυμάστε την υπόθεση με το φόρεμα που έγινε viral και αυτό διότι οι μισοί πίστευαν πως το φόρεμα αυτό ήταν άσπρο και χρυσό, με τους άλλους μίσους να πιστεύουν πως ήταν μαύρο και μπλε; Μια υπόθεση που στάθηκε ως αφορμή, ώστε να πληροφορηθούμε πως υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι δεν βλέπουν όλα τα χρώματα.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Diana Derval, το πόσα χρώματα βλέπει το κάθε άτομο, εξαρτάται από τους κώνους πρόσληψης χρώματος που διαθέτουν οι οφθαλμοί του. Η παρακάτω φωτογραφία παρουσιάζει τις τονικότητες και καθορίζει σε ποια ομάδα ατόμων ανήκετε σε ότι αφορά τη χρωματική αντίληψη.

Το 25% του πληθυσμού ανήκει στην ομάδα των διχρωματικών, δηλαδή στην παραπάνω εικόνα το άτομο βλέπει περίπου 20 διαφορετικά χρώματα. Το συγκεκριμένο κομμάτι του πληθυσμού διαθέτει μόνο δυο κώνους στους οφθαλμούς του.

Το 50% του πληθυσμού διακρίνει 32 τονικότητες στην παραπάνω εικόνα, άρα είναι τριχρωματικοί. Το άλλο 25% διαθέτει τέσσερις κώνους και βλέπει 33 έως και 39 διαφορετικές αποχρώσεις στην παραπάνω εικόνα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία βρήκαν και το χρώμα του φορέματος.

Μοιραστείτε το :