Οι τρόποι με τους οποίους θα αποφύγετε την κούραση των οφθαλμών

0

Η κούραση των οφθαλμών στις μέρες μας προέρχεται κυρίως από την πολύωρη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Τα περισσότερα άτομα εργάζονται μπροστά σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ άλλοι κάνουν χρήση αυτού, στο σπίτι τους, ως ένα μέσο διασκέδασης.

Η πολύωρη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή προκαλεί καταπόνηση των οφθαλμών, η οποία με την σειρά της προκαλεί πονοκεφάλους, ξηρότητα των οφθαλμών, καθώς επίσης και αύξηση του ποσοστού σε μια προϋπάρχουσα μυωπία ή αστιγματισμό.

Με τους παρακάτω τρόπους θα αποφύγετε την καταπόνηση των ματιών, εφόσον εργάζεστε για πολλές ώρες μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Τοποθετήστε την οθόνη στην σωστή απόσταση και στην κατάλληλη γωνία.

Η οθόνη θα πρέπει να είναι σε απόσταση 45 – 75 εκατοστών από το πρόσωπο σας, ενώ το κέντρο της οθόνης θα πρέπει να βρίσκεται λίγο πιο χαμηλά από το ύψος των ματιών σας.

Μειώστε την φωτεινότητα και αυξήστε την αντίθεση της οθόνης.

Μπορείτε να ρυθμίσετε την φωτεινότητα και την αντίθεση της οθόνης από τις ρυθμίσεις της οθόνης σας. Οι οθόνες οι οποίες διαθέτουν μεγάλη φωτεινότητα, συνήθως κουράζουν τους οφθαλμούς.

Καθαρίστε την οθόνη με αντι-στατικό πανάκι.

Μπορείτε να απομακρύνετε τα ηλεκτροστατικά σωματίδια από την οθόνη του υπολογιστή σας, χρησιμοποιώντας ένα αντι-στατικό πανάκι. Τα σωματίδια αυτά είναι ικανά να «σπρώξουν» την σκόνη προς τους οφθαλμούς σας, προκαλώντας ερεθισμό.

Σε περίπτωση που αντιγράφετε από βιβλία, να τα τοποθετείτε πάντα δίπλα στην οθόνη.

Οι οφθαλμοί με αυτόν τον τρόπο δεν θα κουράζονται λόγω διαφορετικής εστίασης την κάθε φορά.

Κατάλληλος φωτισμός στο δωμάτιο εργασίας.

Ο φωτισμός στο δωμάτιο εργασίας θα πρέπει να είναι μικρότερης έντασης από εκείνον της οθόνης.

Να ανοιγοκλείνετε συχνά τους οφθαλμούς σας.

Όταν ο χρήστης του υπολογιστή κοιτάζει την οθόνη για πολλές ώρες, δεν ανοιγοκλείνει τους οφθαλμούς του με την ίδια συχνότητα. Το γεγονός αυτό προκαλεί οφθαλμική ξηρότητα, ενώ επιτρέπει στα σωματίδια της σκόνης να εισχωρήσουν στον οφθαλμό.

onmed.gr

Μοιραστείτε το :