Τυφλός μαθητής θα παρελάσει χωρίς συνοδό την 25η Μαρτίου

0

Ο Ανδρέας Σολωμού, μαθητής Λυκείου στη Λεμεσό της Κύπρου, θα παρελάσει χωρίς συνοδεία την 25η Μαρτίου, κάνοντας κατά αυτό τον τρόπο έναν στόχο του… πραγματικότητα.

Ο Ανδρέας Σολωμού, γεννήθηκε τυφλός, έτσι χρησιμοποίησε τις υπόλοιπες αισθήσεις του, ώστε να γνωρίσει τον έξω κόσμο. Παρά την απώλεια της όρασης του, ο μικρός Ανδρέας δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Από πολύ μικρή ηλικία ονειρευόταν την υπόλοιπη ζωή του, βάζοντας στόχους, οι οποίοι πραγματοποιούνται ο ένας μετά τον άλλον.

Ο Ανδρέας, σύμφωνα με τον πατέρα του, Πάμπο Σολωμό, δεν άφησε το πρόβλημα του να επηρεάσει τα όνειρα του και την επίτευξη των στόχων του. Αφού έμαθε τη γραφή Braille στη σχολή τυφλών, ανακοίνωσε στην οικογένεια του την επιθυμία του να ενταχθεί σε δημόσιο σχολείο.

Στη νέα αυτή αρχή αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες, ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και επειδή δεν του αρέσει να τυγχάνει ειδικής μεταχείρισης, αποφάσισε να λάβει μέρος στην παρέλαση στις 25η Μαρτίου, χωρίς την ύπαρξη συνοδείας.

Ο πατέρας του δηλώνει περήφανος και σίγουρος πως ο γιος του θα τα καταφέρει. Η μόνη βοήθεια που θα λάβει εν ώρα παρέλασης, θα είναι η επικοινωνία που θα έχει μαζί με τον γυμναστή του, ο οποίος έχει αναλάβει να τον καθοδηγεί μέσω ενός ακουστικού.

Επόμενος στόχος του 17χρονου μαθητή, είναι η απόκτηση πανεπιστημιακής μόρφωσης, είτε στον τομέα της Νομικής, είτε της Κοινωνιολογίας, είτε της Ψυχολογίας.

Μοιραστείτε το :