Τι χρώμα θα έχουν τα μάτια του παιδιού μου;

0

Τι χρώμα θα έχουν τα μάτια του παιδιού μου; Μια απορία που έχουν σχεδόν όλες οι μέλλουσες μητέρες. Θα είναι ξανθό με γαλανά μάτια ή καστανό με καφέ μάτια; Τίποτα ωστόσο δεν είναι βέβαιο. Θα πρέπει να κάνετε υπομονή ορισμένους μήνες μέχρι να κρατήσετε το παιδί σας, στην αγκαλιά σας .

Ακόμα και εάν το παιδί γεννηθεί ξανθό με γαλανά ματάκια, τίποτα δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί. Μέσα στους πρώτους έξι μήνες το χρώμα των οφθαλμών, του δέρματος και των μαλλιών, μπορεί να αλλάξει ριζικά. Αυτό και μόνο, προσφέρει ιδιαίτερο «σασπένς» στις ατελείωτες συζητήσεις που έχουν να κάνουν με το « Σε ποιον μοιάζει το παιδί»;…

Καθώς το βρέφος μεγαλώνει, αλλάζει και η απόχρωση του. Σύμφωνα μάλιστα με την παράδοση, το χρώμα των οφθαλμών αλλάζει όταν το βρέφος σταματήσει τον θηλασμό. Πρόκειται για μια λαϊκή αντίληψη που βασίζεται κατά κάποιο τρόπο στην αλήθεια, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως το γάλα της μητέρας επηρεάζει τις αποχρώσεις του βρέφους, απλώς, το πραγματικό χρώμα θα κάνει την εμφάνιση τους μετά τους πρώτους έξι μήνες ζωής…

Τα βρέφη με πράσινα μάτια, όμως, δεν αποκτούν ποτέ σταθερό χρώμα. Η ηλικία όμως δεν παίζει ιδιαίτερο ρολό σε αυτό, απλά η συγκεκριμένη χρωστική είναι τόσο αραιή, με αποτέλεσμα οι οφθαλμοί να μην αποκτούν ποτέ δικό τους χρώμα. Αυτό σημαίνει πως αντικατοπτρίζουν πάντα το χρώμα του περιβάλλοντος τους.

Ποιος όμως είναι ο τύπος του;

Όλοι ανάλογα με το χρώμα τους δέρματος, των μαλλιών και των οφθαλμών, ανήκουμε σε έναν από τους τέσσερις φωτότυπους. Οι συγκεκριμένοι, δηλώνουν τον τύπο αντίδρασης του δέρματος στο ηλιακό φως, ενώ μας καθοδηγούν επίσης στην επιλογή της πιο σωστής ηλιακής προστασίας.

Στον φωτότυπο 1, το δέρμα είναι πολύ ανοιχτό με φακίδες, ενώ τα μάτια είναι γαλανά ή γκρίζα. Τα μαλλιά μπορεί να είναι κόκκινα ή ξανθά.
Στον φωτότυπο 2, το δέρμα είναι πολύ ανοιχτόχρωμο , ενώ τα μάτια είναι πράσινα, γαλάζια ή καστανά. Τα μαλλιά ωστόσο μπορεί να είναι ξανθά ή ανοιχτά καστανά.
Στον φωτότυπο 3, το δέρμα είναι αρκετά μελαμψό, ενώ τα μάτια είναι πράσινα, φουντουκί ή σκούρα καστανά. Όσον αφορά τα μαλλιά, αυτά είναι μόνο καστανά.
Στον φωτότυπο 4, το δέρμα είναι πολύ σκούρο, ενώ τα μάτια είναι σκούρα καστανά ή μαύρα. Όσον αφορά τα μαλλιά και αυτά μπορεί να είναι μόνο σκούρα καστανά ή μαύρα.

Μάτια γαλανά ή καστανά; Μητέρα με μάτια καστανά (και οι δύο παππούδες με μάτια καστανά) Μητέρα με μάτια καστανά (οι παππούδες με μάτια καστανά και γαλανά) Μητέρα με μάτια γαλανά (οι παππούδες δεν παίζουν κανένα ρόλο)
Πατέρας με μάτια καστανά (και οι δύο παππούδες με μάτια καστανά). Παιδί κατά 98% με μάτια καστανά Παιδί κατά 90% με μάτια καστανά Παιδί κατά 80% με μάτια καστανά
Πατέρας με μάτια καστανά (οι παππούδες με μάτια καστανά και γαλανά) Παιδί κατά 90% με μάτια καστανά Παιδί κατά 75% με μάτια καστανά Παιδί κατά 50% με μάτια γαλανά
Πατέρας με μάτια γαλανά Παιδί κατά 80% με μάτια καστανά Παιδί κατά 50% με μάτια γαλανά Παιδί κατά 99% με μάτια γαλανά
Μοιραστείτε το :