Αποκριάτικοι φακοί επαφής και άλλα είδη φακών επαφής ειδικών εφέ

0

Ακριβώς όπως στους έγχρωμους φακούς επαφής, οι φακοί επαφής ειδικών εφέ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τα άτομα που κάνουν χρήση των γυαλιών οράσεως ή των φακών επαφής και αυτό διότι τα περισσότερα είδη των συγκεκριμένων φακών, μπορούν να διορθώσουν τη μυωπία, τον αστιγματισμό, καθώς επίσης και την υπερμετρωπία.

Φωτογραφίες των φακών επαφής ειδικών εφέ

Αποκριάτικοι φακοί επαφής

Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι φακοί επαφής συμπεριλαμβανομένων και των θεατρικών φακών επαφής, ταξινομούνται ως ιατροτεχνολογικά προϊόντα, γεγονός που καθιστά αναγκαία την ύπαρξη έγκυρης συνταγής φακών επαφής από τον οφθαλμίατρο.

Η χρήση των θεατρικών φακών επαφής δεν μπορεί να προκαλέσει οφθαλμολογικά προβλήματα εφόσον έχουν συνταγογραφηθεί από ειδικό υγείας οφθαλμών. Ο καταναλωτής πρέπει να προμηθευθεί τους φακούς επαφής ειδικών εφέ αποκλειστικά και μόνο από μια νόμιμη πηγή.

Πως «δουλεύουν» οι θεατρικοί φακοί επαφής;

Οι θεατρικοί φακοί επαφής περιέχουν μια μη διάφανη απόχρωση, με σκοπό να καλύψουν εντελώς το φυσικό χρώμα των οφθαλμών, ενώ είναι διαθέσιμοι στην αγορά σε μια ευρεία ποικιλία από έντονα χρώματα και σχέδια.
Οι περισσότεροι θεατρικοί φακοί επαφής καλύπτουν μόνο την περιοχή της ίριδας, ενώ διαθέσιμα είναι και κάποια είδη θεατρικών φακών επαφής τα οποία καλύπτουν εσωτερικά όλον τον οφθαλμό ( ίριδα, λευκό μέρος).

Φακοί επαφής ειδικών εφέ – Τάσεις

Όποιον θεατρικό φακό επαφής και εάν επιλέξετε, υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από θεατρικούς φακούς επαφής ώστε να συμπληρώσετε την αποκριάτικη σας ενδυμασία.
Οι τάσεις της μόδας στους θεατρικούς φακούς επαφής είναι εμπνευσμένες από κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, όπως είναι το “Twilight” και το “True blood”. Επίσης, οι θεατρικοί φακοί επαφής εμπνευσμένοι από τις κινηματογραφικές ταινίες, «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», «Avatar» και «Alien», είναι αρκετά δημοφιλείς. Δημοφιλείς παραμένουν και οι φακοί επαφής ειδικών εφέ με υπερφυσικά σχέδια, όπως είναι τα μάτια των βαμπίρ.

Η συνταγή γιατρού είναι αναγκαία για αγορά θεατρικών φακών επαφής;

Ναι, παρόλο που οι συγκεκριμένοι φακοί αποτελούν «αξεσουάρ διασκέδασης» εξακολουθούν να θωρούνται ιατρικές συσκευές και δεν μπορούν να αγοραστούν με νόμιμο τρόπο χωρίς την ύπαρξη ιατρικής συνταγής.
Θα πρέπει να επισκεφθείτε τον οφθαλμίατρο σας, ώστε, να διαπιστωθεί εάν οι συγκεκριμένοι φακοί έχουν τοποθετηθεί σωστά. Όλοι οι φακοί επαφής συμπεριλαμβανομένων και των θεατρικών φακών επαφής, υπάρχει πιθανότητα να μην ταιριάζουν σε εσάς. Η κακή επαφή του φακού επαφής μπορεί να οδηγήσει σε λοίμωξη, μειωμένη όραση ακόμα σε απώλεια της.

Κυκλικοί φακοί επαφής

Οι κυκλικοί φακοί επαφής αποτελούν μια νεώτερη «κατασκευή». Οι συγκεκριμένοι φακοί επαφής ονομάζονται και ως «Μεγάλο μάτι», καθώς κάνουν τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα, ενώ βασίζονται σε χαρακτήρες κινούμενων σχεδίων.
Πολλές είναι οι εταιρείες που πωλούν κυκλικούς φακούς επαφής παράνομα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά οφθαλμολογικά προβλήματα στο χρήστη, ενώ πολλές από τις εταιρείες αυτές δεν ζητούν καν συνταγή οφθαλμιάτρου. Για να αποφύγετε τον κίνδυνο ανάπτυξης οφθαλμολογικών παθήσεων έπειτα από τη χρήση των φακών επαφής, θα πρέπει να είστε σίγουροι πως προμηθευθήκατε τους φακούς επαφής από μια αξιόπιστη πηγή.

Από πού μπορώ να προμηθευθώ θεατρικούς φακούς επαφής και φακούς επαφής ειδικών εφέ;

Σύμφωνα με το νόμο, ο γιατρό σας οφείλει να σας δώσει συνταγή με την οποία μπορείτε να προμηθευθείτε τους παραπάνω φακούς από καταστήματα οπτικών και από νόμιμες ιστοσελίδες μέσω διαδικτύου.
Το κόστος των θεατρικών φακών επαφής είναι ανάλογο με το κόστος των έγχρωμων φακών επαφής, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν ή να αλλάξουν το χρώμα των οφθαλμών σας. Τα σχέδια, ωστόσο, που είναι ζωγραφισμένα στο χέρι, κοστίζουν πολύ περισσότερο.

Μην αγοράζετε ποτέ φακούς επαφής από καταστήματα τα οποία δεν σας ζητούν συνταγή ιατρού, καθώς επίσης και από πλανόδιους μικροπωλητές, υπαίθριες αγορές και σαλόνια ομορφιάς. Οι πωλήσεις αυτές είναι παράνομες, για τους παρακάτω λόγους:

  • Τα προϊόντα μπορεί να μην είναι εγκεκριμένα από τον FDA.
  • Τα προϊόντα μπορεί να μην έχουν κατασκευαστεί σωστά.
  • Ακόμα και εάν κάνετε χρήση φακών επαφής, εγκεκριμένων από τον FDA, μπορεί να προκληθούν οφθαλμολογικά προβλήματα, εφόσον δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά στους οφθαλμούς σας.

Σύμφωνα με αμερικανική δημοσκόπηση του 2012, το 28% των ατόμων που έκαναν χρήση έγχρωμων ή θεατρικών φακών επαφής, προμηθεύθηκε τους φακούς επαφής, χωρίς την ύπαρξη ιατρικής συνταγής.
« Οι καταναλωτές οι οποίοι αγοράζουν παράνομα φακούς επαφής, θέτουν τους οφθαλμούς τους σε κίνδυνο, καθώς μπορούν να αναπτυχθούν σοβαρές βακτηριακές λοιμώξεις, αλλεργικές αντιδράσεις, ακόμα και απώλεια της όρασης», σύμφωνα με τον Δρ Ράνταλ Fuerst, πρόεδρος της AOA.

Λίστα ασφαλείας

  • Επισκεφθείτε τον οφθαλμίατρο σας για παροχή ιατρικής συνταγής.
  • Προμηθευθείτε τους φακούς επαφής σας από καταστήματα που σας ζητούν ιατρική συνταγή.
  • Μην αγοράζετε φακούς επαφής από μια μη νόμιμη πηγή.
  • Μην δίνετε σε άλλους τους φακούς επαφής σας.
  • Πρέπει να κάνετε χρήση των φακών επαφής μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Μοιραστείτε το :