Αισθητική αναζωογόνηση ματιών

0

Τα μάτια αποτελούν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του προσώπου. Η φθορά που φέρνει στα μάτια ο χρόνος οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Ο πιο σημαντικός, ίσως, είναι η σταδιακή απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος και κυρίως του υποδόριου λίπους. Αυτό οδηγεί σε ‘ξεφούσκωμα’ του δέρματος του προσώπου.

Οι αλλαγές που συμβαίνουν στην περιοχή των ματιών είναι έντονες: τα μάτια δείχνουν να υποχωρούν μέσα στην κόγχη, τα άνω βλέφαρα χάνουν την προβολή τους με τη δημιουργία εντυπώματος-λακούβας και αποκαλύπτεται ο οστέινος σκελετός του κόγχου.

Η σύγχρονη κοσμετολογία και οι μελέτες για την εφαρμογή θεραπειών και ομορφιάς έχουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου σε σχέση με την αισθητική αναζωογόνηση των ματιών. Μία μέθοδος είναι η χρήση των fillers υαλουρονικού οξέος.

Τα σύγχρονα fillers υαλουρονικού οξέος αναπληρώνουν το έλλειμμα όγκου και το ξεφούσκωμα στην περιοχή των ματιών. Το φρύδι γεμίζει και αποκτά προβολή προς τα μπροστά, τα άνω βλέφαρα αποκτούν όγκο και δεν δείχνουν πλέον σκελετοποιημένα, ενώ η αύλακα στο όριο μεταξύ κάτω βλεφάρου και παρειάς απαλύνεται. Με τον τρόπο αυτό η μετάβαση από το βλέφαρο στην παρειά ομαλοποιείται και το μέσο τριτημόριο του προσώπου φαίνεται πιο φρέσκο και νεανικό.

Τα fillers στην περιοχή των ματιών αποτελούν μια πολύ σημαντική πρόοδο στη σύγχρονη προσέγγιση της αισθητικής αναζωογόνησης της περιοχής των ματιών.

 

Μοιραστείτε το :