Η διατροφή και ο ρόλος της στην υγεία των ματιών – Dr. Robert Able

0

Προστατέψτε τα μάτια σας με την κατανάλωση θρεπτικών συστατικών

Για πολλούς ανθρώπους, ειδικά σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας , η όραση είναι μία από τις μεγαλύτερες τους ανησυχίες. Ανησυχίες για τυχόν προβλήματα όπως είναι ο καταρράκτης, το γλαύκωμα και εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε την όραση μας; Εάν ήδη υπάρχει οφθαλμικό πρόβλημα τα συμπληρώματα διατροφής είναι ικανά να βοηθήσουν ή τουλάχιστον να επιβραδύνουν την εξέλιξη της νόσου;

Χρόνια πριν πιστεύαμε πως τα συμπληρώματα διατροφής δεν έπαιζαν κανένα ρόλο στην ενίσχυση της όρασης ή στην βοήθεια αποκατάστασης ενός οφθαλμικού προβλήματος. Τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά. Έχουν υπάρξει πολλές μελέτες τα τελευταία χρόνια που έχουν επικεντρωθεί στο ρόλο της διατροφής στην υγεία των ματιών. Οι θρεπτικές ουσίες όπως το DHA, η λουτεΐνη, το υαλουρονικό οξύ καθώς και βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά, έχουν αποδειχτεί ότι έχουν ισχυρές και θετικές επιδράσεις στην υγεία των ματιών.

Σε αυτή την συνέντευξη θα συζητήσουμε για το ποια είναι τα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν την υγεία του ματιού. Ο Dr. Robert Able στο βιβλίο του έχει διατυπώσει αρκετές θρεπτικές συνταγές και συμπληρώματα διατροφής για την υποστήριξη των ματιών τα οποία είναι διαθέσιμα στα περισσότερα καταστήματα υγιεινής διατροφής.

Μερικά από τα θρεπτικά συστατικά που συνιστώνται για την υποστήριξη του οφθαλμού είναι :

Βιταμίνη Α – για την ξηροφθαλμία και τη νυχτερινή όραση
Βιταμίνη C – για καταρράκτη
Βιταμίνη D – πολλαπλά οφέλη για την υγεία
Βιταμίνη Ε – για την προστασία της κυτταρικής μεμβράνης
DHA – ωμέγα-3
Λουτεΐνη – βοηθά στην συσσώρευση χρωστικής ουσίας στον αμφιβληστροειδή
Ζεαξανθίνη – λειτουργεί με λουτεΐνη
Ψευδάργυρος – απελευθερώνει την βιταμίνη Α από το συκώτι
Μαγνήσιο – αποτρέπει τις ημικρανίες και βελτιώνει την ροή του αίματος στον αμφιβληστροειδή
Χρώμιο – ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος
Μύρτιλλο – για την περιφερική όραση
Βιοφλαβονοειδή – ενισχύουν τη δράση της βιταμίνης C
Αντιοξειδωτικά – προστατεύουν τις κυτταρικές μεμβράνες
Silymarin – βελτιώνει την υγεία του ήπατος το οποίο αποθηκεύει όλα τα θρεπτικά συστατικά για τα μάτια

Σχετικά με τον Δρ Robert Abel

Ο Δρ Abel είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Wesleyan και έλαβε ιατρική εκπαίδευση στο Jefferson Medical College. Έλαβε την ειδικότητα της οφθαλμολογίας στο Sinai Hospital (στη Νέα Υόρκη) και στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα ως υπότροφος μεταμόσχευσης κερατοειδούς. Ο Δρ Abel συν-ίδρυσε την εναλλακτική ιατρική στο Πανεπιστήμιο Τόμας Τζέφερσον, ο οποίος ήταν πρώην κλινικός καθηγητής της οφθαλμολογίας.

healthquestpodcast.com

Μοιραστείτε το :