Μπορείτε να οδηγήσετε μετά από τη χειρουργική επέμβαση LASIK;

0

Εάν έχετε κάνει την επέμβαση LASIK ή άλλες διαθλαστικές επεμβάσεις θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε κάποιον να σας οδηγήσει στο σπίτι σας.

Παρόλο που η όραση είναι αρκετά καθαρή και σαφής αμέσως μετά το LASIK, κάποια θολότητα είναι υπαρκτή για αρκετές ώρες μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Επίσης οι οφθαλμικές σταγόνες, που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας LASIK,  καθιστούν τα μάτια σας ευαίσθητα στο φως για μερικές ώρες και αρκετά υγρά επηρεάζοντας άμεσα την ορατότητά σας.

Επίσης, το γεγονός, ότι μπορεί να σας έχει δοθεί  ένα ήπιο ηρεμιστικό πριν από τη χειρουργική επέμβαση, για να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, επηρεάζει το χρόνο αντίδρασης σας αμέσως μετά τη διαδικασία LASIK.

Το καλύτερο είναι να έχετε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειάς σας, για να σας οδηγήσει στο σπίτι και στη συνέχεια μπορείτε να χαλαρώσετε.

Τα προστατευτικά κάλυψης ματιών, που θα τοποθετηθούν πάνω από τα μάτια σας για την επιστροφή σας στο σπίτι, θα σας βοηθήσουν, ώστε να αποφύγετε το τρίψιμο, το άγγιγμα ή το χτύπημα των ματιών σας τις ώρες μετά την επέμβαση.

Όταν επιστρέψετε στο κέντρο λέιζερ για την πρώτη σας εξέταση, ο γιατρός σας θα ελέγξει την όρασή σας, για να βεβαιωθεί, ότι μπορείτε πλέον να οδηγήσετε  χωρίς διορθωτικούς φακούς και ότι η οπτική σας οξύτητα πληροί όλες τις νόμιμες απαιτήσεις.

 

Μοιραστείτε το :