Από πού πρέπει να προμηθευτώ έγχρωμους φακούς ειδικών εφέ;

0

Οι φακοί επαφής με ειδικά εφέ δεν είναι μια καινούργια τεχνολογία. Ήδη από την δεκαετία του’50, ο πρωτοπόρος των θεατρικών φακών είχε κατασκευάσει ειδικούς φακούς για την βιομηχανία του κινηματογράφου.

Με τους φακούς ειδικών εφέ ο Elvis Presley άλλαξε τα μάτια του από γαλάζια σε καφέ, ενώ οι φακοί επαφής που χρησιμοποιήθηκαν στον Michael Jackson για το τραγούδι Thriller, του έδωσαν μια ματιά… λύκου. Ωστόσο δεν χρειάζεται κάποιος να είναι ηθοποιός ώστε να κάνει χρήση αυτών των ειδικών φακών επαφής

Ο εκάστοτε πελάτης ενός οπτικού κέντρου θα πρέπει να έχει συνταγή οφθαλμιάτρου για να παραλάβει τους φακούς ειδικών εφέ. Μπορεί οι συγκεκριμένοι φακοί να έχουν κατασκευαστεί με στόχο την διασκέδαση, ωστόσο αποτελούν ιατρικές συσκευές και δεν μπορούν να αγοραστούν νόμιμα χωρίς συνταγή γιατρού. Ακόμα και ένα δεν υπάρχει οφθαλμολογικό πρόβλημα, η συνταγή κρίνεται αναγκαία.

Που μπορείτε να προμηθευτείτε τους φακούς ειδικών εφέ;

Σύμφωνα με το νόμο, ο οφθαλμίατρος σας, θα σας δώσει ένα αντίγραφο της συνταγής, το οποίο δίνει την άδεια αγοράς ειδικών φακών επαφής, από κάθε επαγγελματία φροντίδας ματιών καθώς και από νόμιμους διαδικτυακούς εμπόρους. Το κόστος των εν λόγω φακών επαφής είναι ανάλογο με αυτό των έγχρωμων φακών επαφής, που είναι σχεδιασμένοι για να αλλάξουν ή να βελτιώσουν την εικόνα των ματιών. Ωστόσο τα σχέδια που είναι ζωγραφισμένα στο χέρι, κοστίζουν πολύ περισσότερο.

Δεν επιτρέπεται η αγορά φακών ειδικών εφέ από καταστήματα που δεν ζητούν συνταγή οφθαλμιάτρου, ενώ απαγορεύεται η αγορά τους από πλανόδιους μικροπωλητές.

Μοιραστείτε το :