Έξυπνοι φακοί επαφής – Κοιμάστε με μυωπία ξυπνάτε χωρίς αυτήν

0

Οι ιδικοί ισχυρίζονται πως εφηύραν νέους, «έξυπνους» φακούς επαφής ικανούς να βελτιώσουν την όραση του χρήστη την ώρα που αυτός κοιμάται.

Ενδιαφέρον έχει προκαλέσει ο ισχυρισμός αυτός μιας και έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μυωπίας και του αστιγματισμού. Μάλιστα δημοσιογράφος πασίγνωστης βρετανικής εφημερίδας έκανε χρήση των φακών αυτών ώστε να διαπιστώσει κατά πόσο τα λεγόμενα των ειδικών είναι αληθείς. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη συνέχεια ο δημοσιογράφος, η ορίσει του είχε επανέρθει πλήρης από την δεύτερη κιόλας ημέρα δοκιμής.

Η έξυπνοι φακοί επαφής βασίζονται σε μια πολύ παλιά τεχνική. Η διόρθωση της όρασης κατά την διάρκεια του ύπνου υπάρχει εδώ και αιώνες, αφού οι Κινέζοι συνήθιζαν να κοιμούνται με σακουλάκια από άμμο τοποθετημένα στα βλέφαρα τους, ώστε να θεραπευτούν από τη μυωπία.

Οι έξυπνοι φακοί επαφής που φοριούνται μόνο κατά την διάρκεια του ύπνου, είναι σκληροί, αεροδιαπέρατοι φακοί, επιτρέποντας το οξυγόνο να φτάσει στο μάτι, αντιμετωπίζοντας την ξηρότητα. κατ’ επέκταση «μικραίνουν» το μέγεθος του βολβού και πιέζουν ελαφρά τον κερατοειδή. Για να υπάρξει όμως αποτέλεσμα, οι φακοί αυτοί θα πρέπει να φοριούνται κάθε βράδυ.

Χρήση των έξυπνων φακών επαφής

Οι φακοί εφαρμόζονται από εξειδικευμένους οφθαλμίατρους. Οι δέκα πρώτες ημέρες αποτελούν δοκιμαστική περίοδο και ο μύωπας τοποθετεί τους φακούς επαφής τουλάχιστον για 6 ώρες κατά την διάρκεια του ύπνου του. Στο διάστημα της δοκιμαστικής περιόδου θα πρέπει να επισκέπτεται καθημερινά τον οπτομέτρη του ώστε να διαπιστωθεί εάν η εφαρμογή είναι σωστή. Τα αποτελέσματα υπάρχουν μόνο όσο γίνεται χρήση των εν λόγω φακών. Μόλις σταματήσει η χρήση τους το πρόβλημα επιστρέφει.

Οι έξυπνοι φακοί επαφής είναι κατάλληλοι για άτομα που πάσχουν από μυωπία έως και 5 βαθμών, αστιγματισμό έως και 1.5 βαθμών, καθώς επίσης και για άτομα με επαγγέλματα ή δραστηριότητες που δεν συνάδουν με τη χρήση κοινών φακών επαφής. Ωστόσο θεωρούνται ακατάλληλοι για τα άτομα με πρεσβυωπία, άτομα με χρόνια οφθαλμική ξηρότητα και διαβητικούς.

Μοιραστείτε το :