Έρευνα της ποιότητας ζωής των ατόμων που προχώρησαν σε επέμβαση laser

0

Τα αποτελέσματα που αναφέρθηκαν από τον οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων, έπειτα από μια ολοκληρωμένη, πολυκεντρική μελέτη για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της lasik, έτυχαν καλής υποδοχής από τους χειρούργους οφθαλμίατρους που ήταν παρόντες στην σύσκεψη της Αμερικάνικης Ακαδημίας Οφθαλμολογίας, που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο.

Οι ασθενείς ερωτήθηκαν σχετικά με τα συμπτώματα που παρουσίαζαν αλλά και την ποιότητα της ζωής τους πριν από τρεις μήνες από τη χειρουργική επέμβαση Lasik. Η έκθεση FDA επιβεβαιώνει ότι πάνω από το 95% εκατό των ερωτηθέντων απάντησαν θετικά στην καλύτερη όραση. Η μελέτη έδειξε επίσης ότι τα συμπτώματα όπως η θολή όραση, δεν αυξήθηκαν κατά την μετεγχειρητική περίοδο.

“Η παρούσα έκθεση θα παράσχει διαβεβαιώσεις στους πιθανούς ασθενείς οι οποίοι τώρα μπορεί να διστάζουν να διορθώσουν την όραση τους λόγω του φόβου ή της ανησυχίας σχετικά με την ασφάλεια αλλά και τα αποτελέσματα. Είμαστε προφανώς εξαιρετικά ικανοποιημένοι με τα ευνοϊκά αποτελέσματα που αναφέρθηκαν από το FDA στην εκτενή μελέτη, “δήλωσε ο Δρ Kugler, ο οποίος ανέφερε ότι η συγκεκριμένη έρευνα αποτέλεσε την πιο διεξοδική μελέτη που διενεργήθηκε σε ασθενείς μετά από την επέμβαση.

Η RSA είναι ευγνώμων ως προς την FDA, ΝΙΗ και την DOD, για την διεξαγωγή αυτής της μελέτης, ανέφερε ο Δρ Kugler. «Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για μια ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία για τη διόρθωση της μυωπίας, της υπερμετρωπίας και του αστιγματισμού.»

Ο Πρόεδρος της RSA, Greg Parkhurst, MD, δήλωσε πως οι συνάδελφοί του θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα στοιχεία για να συνεχίσουν τις τεχνικές διόρθωσης της όρασης με λέιζερ. «Στόχος μας με τη χρήση της Lasik είναι να ενισχύσουμε τις χειρουργικές τεχνικές για να παρέχουμε στους ασθενείς μια υψηλότερη ποιότητα όρασης, σε σύγκριση με τα γυαλιά οράσεως. », δήλωσε. “Η Διαθλαστική Χειρουργική Συμμαχία δίνει υψηλή αξία στις μελέτες της Lasik. Θα συνεχίσουμε στο να βοηθήσουμε το μικρό ποσοστό των ασθενών που δεν είναι πλήρως ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματά. ”

Συνολικά, έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία δυο χρόνια 16 εκατομμύρια επεμβάσεις Lasik. “Η συλλογική εμπειρία των χειρουργών της RSA, υποδηλώνει ότι τα αποτελέσματα συνεχίζουν να βελτιώνονται πέραν των τριών μηνών,” δήλωσε ο Δρ Kugler. “Η Ικανοποίηση αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερη με την πάροδο του χρόνου. Εντός των έξι μηνών, η συντριπτική πλειοψηφία των συμπτωμάτων της ξηροφθαλμίας, δηλαδή το αίσθημα ξηρότητας, η αίσθηση ξένου σώματος και η δυσκολία στη νυχτερινή όραση, θα υποχωρήσουν.”

Μοιραστείτε το :