Μαύροι κύκλοι και σακούλες

0

Το φωτεινό και ξεκούραστο βλέμμα κολακεύει όλα τα πρόσωπα και τα κάνει να φαίνονται νεανικά και όμορφα. Ακόμα και οι ρυτίδες που μπορεί να έχετε, όταν το βλέμμα σας είναι φωτεινό και ξεκούραστο, δεν φαίνεται ότι επηρεάζουν την όψη.

Τι γίνεται όμως όταν το πρόσωπο αλλά και τα μάτια μας έχουν κουρασμένη και θαμπή όψη; Σημαντικό παράγοντα ευθύνης έχουν οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες στην περιοχή των ματιών. Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα της πιο ευαίσθητης περιοχής του προσώπου λεπταίνει. Έτσι, τα σκούρα αγγεία που βρίσκονται στην περιοχή γίνονται ακόμα πιο έντονα, ενώ η κατακράτηση υγρών και η συσσώρευση τοξινών εντείνονται. Εξίσου καταλυτικοί παράγοντες είναι το στρες, η έλλειψη άσκησης και το πολύ αλάτι, που κάνουν το λεμφικό σύστημα, που είναι υπεύθυνο για την αποτοξίνωση του οργανισμού, να τεμπελιάζει.

Η τακτική σας
Η καφεΐνη είναι ένα από τα καλύτερα συστατικά αντιμετώπισης. Οι διεγερτικές της ιδιότητες βοηθούν τη μικροκυκλοφορία και συσφίγγουν το δέρμα. Ακόμη, μετά από ξενύχτι, τυλίξτε ένα παγάκι με μια χαρτοπετσέτα και κάντε απαλό μασάζ στην περιοχή για 1-2΄ για μια αναζωογόνηση εξπρές.

Τέλος θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι τροφές µε υψηλό γλυκαιµικό δείκτη προκαλούν γλυκοζυλίωση, µια χηµική αντίδραση του οργανισµού που καταστρέφει το κολλαγόνο και επιταχύνει την πρόωρη γήρανση στο πρόσωπο και στην περιοχή των ματιών.

Μοιραστείτε το :