Μπορούν οι φακοί επαφής να φυλαχθούν στο νερό;

0

Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να αποθηκεύετε τους φακούς επαφής σας στο νερό. Ακόμα και αν είναι καθαρό, το νερό της βρύσης μπορεί να περιέχει βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές μολύνσεις στους οφθαλμούς.

Το νερό δεν απολυμαίνει τους φακούς επαφής σας. Αν αποθηκεύετε τους φακούς στο νερό, σε λίγα μόνο λεπτά μπορούν να αναπτυχθούν διάφορα βακτήρια, μύκητες και άλλοι επιβλαβείς οργανισμοί που μπορούν να μεταφερθούν εν συνεχεία στους οφθαλμούς.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι επαγγελματίες υγείας συνιστούν να βγάζετε τους φακούς σας όταν πηγαίνετε για κολύμπι, είτε σε πισίνα, λίμνη ή στη θάλασσα. Οι μικροοργανισμοί που ζουν στο νερό μπορούν εύκολα να μείνουν στους φακούς σας και να σας προκαλέσουν οφθαλμικά προβλήματα.

Θα πρέπει να φοράτε προστατευτικά γυαλιά κολύμβησης για να προστατεύετε τα μάτια σας και τους φακούς σας, ή αν φοράτε ημερήσιους φακούς μιας χρήσης, μπορείτε να πετάξετε το ζευγάρι που φορούσατε στο κολύμπι και να το αντικαταστήσετε με ένα καινούριο ζευγάρι.

Η αποθήκευση φακών στο νερό είναι επικίνδυνη

Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα. Οι μολύνσεις ματιών που σχετίζονται με τους φακούς επαφής που προκαλούνται από τον ελλιπή καθαρισμό και απολύμανση των φακών με ένα εγκεκριμένο διάλυμα φακών επαφής, μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στους οφθαλμούς ακόμα και απώλεια όρασης.

Επίσης το νερό περιλαμβανομένου του εμφιαλωμένου και του αποσταγμένου, δεν είναι αλμυρό όπως τα δάκρυα και δεν έχει την ίδια οξύτητα με αυτά.

Μοιραστείτε το :