Φακοί Επαφής Για Ξηρά Μάτια

0

Πιθανών το πιο κοινό παράπονο που ακούνε οι οφθαλμίατροι από τους χρήστες των φακών επαφής είναι, “Οι φακοί επαφής μου, κάνουν τα μάτια μου να αισθάνονται ξηρά.” Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές θεραπείες.

Το σύνδρομο ξηροφθαλμίας είναι ένα κοινό πρόβλημα μεταξύ των χρηστών φακών επαφής αλλά και των ατόμων που δεν κάνουν χρήση των φακών. Τα συμπτώματα της ξηροφθαλμίας, ωστόσο, μπορεί να είναι εντονότερα αν φοράτε φακούς επαφής. Ευτυχώς, αν πάσχετε από συμπτώματα ξηροφθαλμίας όπως ερεθισμένα, «κνησμώδη» και κόκκινα μάτια κατά την χρήση των φακών επαφής , σήμερα υπάρχουν πολλά προϊόντα φροντίδας φακών, και ο σωστός συνδυασμός των προϊόντων αυτών συχνά μπορεί να βελτιώσει την άνεση της χρήσης φακών επαφής.

Αν και οι «φακοί επαφής για ξηροφθαλμία” δεν είναι πραγματικά ένας συγκεκριμένος τύπος φακού, πολλοί κατασκευαστές φακών επαφής έχουν αναπτύξει φακούς σχεδιασμένους για να μειώσουν τα συμπτώματα ξηροφθαλμίας που προκαλούνται από τους φακούς επαφής. Η συμπλήρωση της χρήσης φακών επαφής, με λιπαντικές οφθαλμικές σταγόνες εγκεκριμένες για χρήση μπορεί να βοηθήσει.

Τα προϊόντα καθαρισμού και απολύμανσης των φακών επαφής που χρησιμοποιείτε, θα πρέπει επίσης να αξιολογούνται, καθώς διαφορετικά προϊόντα μπορεί να λειτουργήσουν καλύτερα για να διατηρήσουν τους φακούς επαφής σας υγρούς και άνετους.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος ξεκινά με την επίσκεψη στο επαγγελματία της φροντίδας των ματιών, έτσι ώστε αυτός ή αυτή να μπορεί να αξιολογήσει την αιτία των συμπτωμάτων ξηροφθαλμίας που σχετίζονται με τους φακούς επαφής και να καθορίσει τον καλύτερο τρόπο για να αυξήσει την άνεση στην εφαρμογή σας.

Μερικές φορές οι χρήστες φακών επαφής αποφεύγουν να συζητούν με τον οφθαλμίατρό τους σχετικά με το πρόβλημα αυτό, καθώς φοβούνται μήπως τους απαγορεύσει να κάνουν χρήση των φακών. Όμως με την σημερινή ποικιλία από φακών επαφής και προϊόντα φροντίδας, η ανάγκη για να διακοπεί η χρήση φακών επαφής εξ ολοκλήρου είναι πολύ απίθανο.

Μοιραστείτε το :