Πως τα γυαλιά ηλίου μας κάνουν πιο ελκυστικούς και μυστηριώδεις;

0

Η καθηγήτρια Vanessa Brown, η οποία διδάσκει “art and design” στο πανεπιστήμιο Nottingham Trent University, εξετάζει την πολιτισμική και ψυχολογική σχέση μεταξύ των γυαλιών ηλίου και του όρου «cool».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Vanessa Brown στο New York Magazine, η χρήση των γυαλιών ηλίου μπορούν να κάνουν ένα ατελές πρόσωπο να φαίνεται καλύτερο.

Οι σκούροι φακοί καλύπτουν τις ασύμμετρες ατέλειες γύρω από τους οφθαλμούς, ενώ σύμφωνα με προηγούμενες επιστημονικές μελέτες, η ομορφιά ενός προσώπου σχετίζεται άμεσα από την συμμετρία του. Επίσης τα γυαλιά ηλίου προσφέρουν μια άλλη οπτική, καθώς σμιλεύουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου και αποδίδουν έναν τόνο… μυστηρίου σε αυτόν που τα φορά.

Τις περισσότερες φορές όταν θα κοιτάξουμε κάποιον στα μάτια, έχουμε και την πρώτη εκτίμηση για τον χαρακτήρα αυτού του ανθρώπου, ενώ σύμφωνα με την Vanessa Brown, οι οφθαλμοί αποτελούν μια πηγή πληροφοριών, με το ανθρώπινο ον να νιώθει ευάλωτο σε κάθε διεισδυτική ματιά.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η χρήση των γυαλιών ηλίου κάνουν τα άτομα να αισθάνονται πιο μυστηριώδεις, βασιζόμενοι στην ανωνυμία που νιώθουν ότι τους προσφέρουν.

Μοιραστείτε το :