Γυαλιά ηλίου – Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζεις

0

Το καλοκαίρι πλησιάζει με τις γυναίκες να σπεύδουν στα καταστήματα οπτικών για να προμηθευθούν τα νέα τους γυαλιά ηλίου για τη φετινή σεζόν. Ωστόσο, ένα λάθος το οποίο κάνουν οι περισσότερες είναι ότι επενδύουν στην ποσότητα των γυαλιών ηλίου και όχι στην ποιότητα, αντιμετωπίζοντας τα ως ένα απλό αξεσουάρ.

Τα γυαλιά ηλίου δεν αποτελούν μόνο έναν τρόπο αλλαγής του στιλ, αλλά έναν τρόπο προστασίας της όρασης από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου, οι οποίες εν καιρώ μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά οφθαλμολογικά προβλήματα. Για αυτό επέλεξε ποιοτικά γυαλιά ηλίου και δώσε έμφαση στα παρακάτω έξι σημεία, τα οποία έχουν να κάνουν με την αγορά αλλά και την συντήρηση των γυαλιών ηλίου.

Οι φακοί των γυαλιών ηλίου έχουν και αυτοί ημερομηνία λήξης.
Είναι κάτι το οποίο μέχρι τώρα ίσως και να μην γνώριζες, αλλά οι φακοί των γυαλιών ηλίου σου δεν θα προστατεύουν τους οφθαλμούς σου, αιωνίως. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι φακοί αρχίζουν να αλλοιώνονται με την πάροδο του χρόνου, καθώς επίσης και από τον τρόπο συντήρησης αλλά και τη συχνότητα χρήσης τους. Ένας μέσος όρος ζωής των φακών στα γυαλιά ηλίου κυμαίνεται από 2 έως και 3 χρόνια.

Επέλεξε το χρώμα των φακών ανάλογα με τις δικές σου ανάγκες.
Μην επιλέξεις το χρώμα των φακών στα γυαλιά ηλίου σου, επειδή είναι στη μόδα. Θα πρέπει να σκεφτείς και τον λόγο για τα οποία τους χρειάζεσαι. Τα κατάλληλα χρώματα για την ηλιοφάνεια είναι το καφέ και το σκούρο κόκκινο, ενώ οι κίτρινοι φακοί είναι κατάλληλοι για τη χειμερινή περίοδο.

Τα γυαλιά ηλίου σου θα πρέπει να εφαρμόζουν τέλεια στο πρόσωπο σου.
Τα γυαλιά ηλίου τα οποία απέχουν από το πρόσωπο σου σε μεγαλύτερη απόσταση από αυτή που ενδείκνυται, δεν προστατεύουν σωστά τους οφθαλμούς σου, καθώς αφήνουν τα μάτια σου περισσότερο εκτεθειμένα στην ακτινοβολία.

Πρόσεξε πως καθαρίζεις τα γυαλιά ηλίου σου.
Συνηθισμένο φαινόμενο αποτελεί το σκούπισμα των φακών των γυαλιών ηλίου με την μπλούζα ή ένα χαρτομάντιλο. Μια λανθασμένη κίνηση η οποία μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή των φακών, εν καιρώ.

Μην κάνεις χρήση των γυαλιών ηλίου, των οποίων οι φακοί έχουν γρατζουνιές.
Εάν κάνεις χρήση γυαλιών ηλίου, οι οποίοι φέρουν γρατζουνισμένους φακούς, ίσως να έχεις παρατηρήσει την συχνή εκδήλωση πονοκεφάλων και αυτό διότι κατά αυτό τον τρόπο ταλαιπωρούνται οι μύες των ματιών. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να επισκεφθείς ένα κατάστημα οπτικών, ώστε να αλλάξεις τους φακούς σου.

Κάνε χρήση των γυαλιών ηλίου σου ακόμα και εάν έχει συννεφιά.
Οι βλαβερές ακτίνες του ηλίου είναι παρούσες ακόμα και εάν έξω έχει έντονη συννεφιά. Για αυτό μην ξεχνάς να φόρας πάντοτε τα γυαλιά ηλίου σου.

Μοιραστείτε το :