Προιόντα Ιδιωτικής ετικέτας

0

Μπορεί να έχετε προσέξει ότι τα καταστήματα όπως είναι το φαρμακείο και το σουπερμάρκετ, πωλούν φακούς επαφής με την ιδιωτική ετικέτα του καταστήματος, τα λεγόμενα “private label” προϊόντα. Συχνά, είναι πιο φθηνά από τα προϊόντα γνωστών εταιρειών. Επιτρέπεται όμως η χρήση τους;

Αυτά τα προϊόντα είναι ασφαλή και εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ, αλλιώς δεν θα μπορούσαν να πωληθούν. Αλλά υπάρχουν ορισμένα σημεία που πρέπει να προσέχετε όταν κάνετε συχνές αλλαγές στα προιόντα που χρησιμοποιείτε για φακούς επαφής και υγρά καθαρσμού φακών. Κάποιες φορές τα private label προϊόντα είναι φτιαγμένα από παλιές φόρμουλες, που δεν προσφέρουν τα ίδια πλεονεκτήματα με τα νεότερα προϊόντα.

Το πρόβλημα όμως γίνεται μεγαλύτερο καθώς όπως γνωρίζετε, δεν πρέπει να αλλάζετε προϊόντα, χωρίς πρώτα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για το εάν το νέο διάλυμα είναι συμβατό με τους φακούς σας. Ας πούμε ότι αγοράζετε ένα διάλυμα από την μάρκα καταστήματος X, το πηγαίνετε στον γιατρό σας και σας δίνει την έγκριση του. Το χρησιμοποιείτε και όλα φαίνεται πως κυλούν ομαλά.

Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε από την μάρκα καταστήματος X, το προϊόν μπορεί να μην είναι το ίδιο. Αυτό συμβαίνει διότι το κατάστημα ενδεχομένως άλλαξε τον τύπο του προιόντος που χρησιμοποιείτε ή το αγοράζει από έναν άλλον προμηθευτή. Εάν προκύψει μια καλύτερη ακόμα προσφορά, μπορεί να αλλάξει και προμηθευτή, ακόμα και την φόρμουλα. Έτσι η ανανεωμένη αυτή φόρμουλα μπορεί να είναι συμβατή ή μη, με τα μάτια σας ή τους φακούς επαφής σας.

Μοιραστείτε το :