Κόλλησε Φακός στο μάτι μου: Βοήθεια!

0

Το να κολλήσει ένας φακός επαφής στο μάτι είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους σχεδόν τους χρήστες φακών επαφής. Η αφαίρεση ενός κολλημένου φακού επαφής είναι εύκολος, εφόσον γνωρίζεται μερικά κόλπα.

Και μην ανησυχείτε, ένας φακός επαφής δεν μπορεί να χαθεί στο μάτι σας.

Η αφαίρεση ενός μαλακού φακού επαφής που κόλλησε στο μάτι

Συνήθως, ένας κολλημένος φακός εντός του ματιού ίσως είναι ένας μαλακός φακός. Το πρώτο βήμα είναι να πλύνετε τα χέρια σας σχολαστικά. Και έπειτα να προσδιορίσετε την τοποθεσία του φακού μέσα στο μάτι σας.

Αν ο φακός που κόλλησε στο μάτι σας είναι κεντραρισμένος στον κερατοειδή σας, ο φακός έχει πιθανότατα στεγνώσει. Αυτό συμβαίνει κάποιες φορές αν αποκοιμηθείτε ενώ φοράτε τους φακούς επαφής σας.

Σε αυτή την περίπτωση, ξεπλύνετε το μάτι σας για λίγα δευτερόλεπτα με μια σταθερή ροή αποστειρωμένου αλατόνερου, διαλύματος επαφής πολλαπλών χρήσεων ή επανυγραντικές σταγόνες φακών επαφής. Έπειτα κλείστε το μάτι σας και απαλά κάνετε μασάζ στο άνω βλέφαρο μέχρι να νιώσετε το φακό να κινείται. Αν ο φακός μείνει κολλημένος, επαναλάβετε το βήμα της έκπλυσης αρκετές φορές, ανοιγοκλείνοντας γρήγορα τα μάτια μετά από κάθε ξέπλυμα, για να βοηθηθεί η κίνηση του φακού. Μπορεί να χρειαστούν αρκετές εκπλύσεις μέχρι να επανυγρανθεί ο φακός και να μπορέσει να μετακινηθεί. Μόλις αυτό επιτευχτεί, αφαιρέστε τον.

Αν νιώθετε το μάτι σας ξηρό ή ερεθισμένο αφού αφαιρέσετε τον φακό επαφής, ενυδατώστε το μάτι σας με αποστειρωμένο αλατόνερο ή τεχνητά δάκρυα. Αν το μάτι σας παραμείνει σε αυτήν την κατάσταση, επισκεφτείτε άμεσα το γιατρό σας.

Αφαίρεση Φακού Επαφής GP που είναι κολλημένος στο μάτι

Αν ο φακός που έχει κολλήσει στο μάτι σας είναι σκληρός αεροδιαπερατός, η τεχνική αφαίρεσης του είναι διαφορετική. Αποφύγετε να κάνετε μασάζ στο βλέφαρο σας, καθώς η διαδικασία αυτή μπορεί να γδάρει το μάτι.

Αν ο φακός είναι κολλημένος στην άσπρη περιοχή του ματιού, χρησιμοποιείστε την άκρη του δακτύλου σας για να πιέσετε ελαφρά το μάτι , ώστε να σπάσετε την αναρρόφηση που κρατά τον φακό κολλημένο στο μάτι.

Ακόμη μία επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό «κυπελλάκι αναρρόφησης» που πωλείτε στο διάδρομο φροντίδας φακών επαφής στα φαρμακεία. Πιέστε απαλά το κοίλο άκρο της συσκευής αυτής, στο κέντρο του φακού GP. Έπειτα τραβήξτε απαλά τον φακό από την επιφάνεια του ματιού σας.

Όταν ο φακός που είναι κολλημένος στο μάτι δεν μπορεί να αφαιρεθεί

Αν δεν δουλέψει καμιά από αυτές τις τεχνικές, καλέστε άμεσα τον οφθαλμίατρο σας για να κανονίσετε την αφαίρεση του φακού.

Μοιραστείτε το :