Ορθοκερατολογία και CRT

0

Θα σας παρουσιάσουμε μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση για τους φακούς επαφής για ξηρά μάτια: Μην φοράτε τους φακούς επαφής, ενώ είστε είστε ξύπνιοι.

Η ορθοκερατολογία και η κερατοειδική διαθλαστική θεραπεία (CRT) αφορά τη χρήση ειδικών αεροδιαπερατών φακών επαφής που επανασχηματίζουν τον κερατοειδή χιτώνα σας, με στόχο την διόρθωση της μυωπίας αλλά και τη επίτευξη της όρασης κατά την διάρκεια της ημέρας χωρίς τη χρήση γυαλιών ή φακών επαφής.

Οι φακοί φοριούνται μόνο την νύχτα και θα πρέπει να γίνεται χρήση τους κάθε βράδυ, προκειμένου να διατηρήσουν το νέο σχήμα του κερατοειδούς σας.

Aναιρώντας την ανάγκη σας να φοράτε φακούς επαφής κατά την διάρκεια της ημέρας, η οrtho-k ή CRT μπορεί να εξαλείψει την ξηροφθαλμία που σχετίζεται με τους φακούς επαφής. Αυτό γίνεται επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι που φορούν φακούς επιλέγουν τους μαλακούς φακούς, που πρέπει να παραμείνουν καλά υγραμένοι για να παραμένουν άνετοι.

Αν δακρυϊκοί αδένες σας δεν παράγουν αρκετά δάκρυα για να τους κρατήσουν ενυδατωμένους, οι μαλακοί φακοί επαφής μπορούν να στεγνώσουν και να αρχίσουν να απορροφούν την υγρασία από την επιφάνεια των ματιών σας, επιδεινώνοντας την ενόχληση από την ξηροφθαλμία. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό κατά τη διάρκεια εργασιών στον υπολογιστή, το οποίο αναγκάζει τους ανθρώπους να βλεφαρίζουν λιγότερο συχνά.

Οι φακοί ortho-k και CRT, από την άλλη, είναι αεροδιαπερατοί φακοί επαφής που απαιτούν λιγότερη υγρασία για να μείνουν άνετοι. Επίσης, δεδομένου ότι τα μάτια σας είναι κλειστά κατά την διάρκεια του ύπνου, υπάρχει μικρότερος κίνδυνος για τους φακούς και τα μάτια σας να στεγνώνουν από την εξάτμιση των δακρύων.

Μοιραστείτε το :