Πέντε λόγοι για να φοράς γυαλιά ηλίου

0

Τα γυαλιά ηλίου κατά την καλοκαιρινή περίοδο, βρίσκονται στο επίκεντρο, με τις γυναίκες να τα επιλέγουν ως προς αναζήτηση ενός πιο ιδιαίτερου στιλ, το οποίο θα αναδείξει ακόμα περισσότερο την εξωτερική τους ομορφιά.

Πέρα όμως από την αντηλιά, το στιλ και τη μείωση των ρυτίδων γύρω από την οφθαλμική περιοχή, υπάρχουν άλλοι πέντε λόγοι για να κάνεις χρήση των γυαλιών ηλίου.

1. Σε προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία
Η έκθεση των οφθαλμών στην υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου, μπορεί να προκαλέσει γλαύκωμα, καθώς επίσης και φωτοκερατίδα, μια οφθαλμική πάθηση κατά την οποία προκαλείται ένα επώδυνο έγκαυμα στην επιφάνεια του ματιού, με αποτέλεσμα την ύπαρξη θολής όρασης και δακρύρροιας.

2. Σε προφυλάσσουν από το μπλε φως του φάσματος
Η μακροχρόνια έκθεση των οφθαλμών στο μπλε φάσματος του φωτός, ενοχοποιείται για την ανάπτυξη της εκφύλισης ωχράς κηλίδας, μια σοβαρότατη οφθαλμολογική πάθηση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια όρασης.

3. Προσφέρουν πιο άνετη όραση
Το ηλιακό φως μειώνει την ποιότητα της όρασης, με αποτέλεσμα να πρέπει να ανοιγοκλείνεις του οφθαλμούς σου για να διακρίνεις τις λεπτομέρειες των ειδώλων.

4. Προσαρμόζεσαι ακόμα καλύτερα στο σκοτάδι
Η πολύωρη έκθεση των οφθαλμών στον ήλιο, μειώνει την ικανότητα προσαρμογής των ματιών σε σκοτεινούς χώρους.

5. Μειώνουν την πιθανότητα ανάπτυξης καρκινικών όγκων στην οφθαλμική περιοχή
Η ανάπτυξη καρκινικών όγκων στα βλεφαρικά χείλη, καθώς επίσης και στο εσωτερικό του ματιού, σχετίζεται με την έκθεση των οφθαλμών στην ηλιακή ακτινοβολία.

Μοιραστείτε το :