Τα Προϊόντα: Αφαιρετές Πρωτεϊνών, Σταγόνες Ματιών και Επιλογές για Ευαίσθητα Μάτια

0

Οι ενζυματικοί καθαριστές χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση πρωτεϊνών από τους φακούς επαφής σε εβδομαδιαία βάση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ταμπλέτες με ένα αλατούχο ή απολυμαντικό διάλυμα (πολλαπλών χρήσεων ή υπεροξειδίου του υδρογόνου), σύμφωνα με τις οδηγίες.

Πριν τη χρήση του ενζυματικού καθαριστή, καθαρίστε και ξεπλύνετε τους φακούς επαφής σας χρησιμοποιώντας άλλα προϊόντα. Γεμίστε την θήκη φακών σας ή τα φιαλίδια με διάλυμα (όπως λένε οι οδηγίες), και τοποθετήστε μια ενζυματική ταμπλέτα σε κάθε θήκη ή φιαλίδιο φακού. Περιμένετε να διαλυθεί και μετά προσθέστε στους φακούς σας. Αφήστε τους για όσο απαιτείται (συνήθως 15 λεπτά).

Έπειτα, απολυμάνετε με ένα άλλο προϊόν αν κρίνεται απαραίτητο. Ορισμένοι ενζυματικοί καθαριστές σας επιτρέπουν να παραλείψετε το βήμα της απολύμανσης αν χρησιμοποιείτε απολυμαντικό διάλυμα αντί για αλατούχο, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Ελέγξτε την θήκη του ενζυματικού καθαριστή για να βεβαιωθείτε.

Επίσης, οι καθημερινοί αφαιρετές πρωτεϊνών αφαιρούν την πρωτεΐνη από τους φακούς, αλλά είναι σε υγρή μορφή. Γίνεται χρήση τους κατά την απολύμανση με ένα διάλυμα πολλαπλών χρήσεων. Πριν την χρήση του καθημερινού αφαιρετή πρωτεϊνών, καθαρίζετε και ξεπλένετε τους φακούς σας με άλλα προϊόντα.

Οι σταγόνες ματιών για φακούς επαφής χρησιμοποιούνται για την ενυδάτωση του ματιού και την επανύγρανση των φακών. Βεβαιωθείτε ότι διαλέγετε μια μάρκα που είναι ασφαλής για χρήση στους φακούς επαφής. Οι σταγόνες που δεν προορίζονται για φακούς, μπορεί προσωρινά να αλλάξουν το πώς οι φακοί εφαρμόζουν στο μάτι, ή να αφαιρέσουν το χρώμα των φακών.

Τα προϊόντα για ευαίσθητα μάτια βοηθούν τα άτομα που έχουν αλλεργικές αντιδράσεις στα διαλύματα φακών επαφής. Αυτές οι αλλεργίες μπορούν να εμφανιστούν ακόμη και αν χρησιμοποιείτε τα ίδια προϊόντα για χρόνια. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν φαγούρα, ερυθρότητα και οφθαλμικές εκκρίσεις. Είναι σημαντικό να επισκεφθείτε τον οφθαλμίατρο σας σε περίπτωση που έχετε αυτά τα συμπτώματα, καθώς μπορεί να προέρχονται από άλλες αιτίες.

Το συστατικό με το όνομα thimerosal, αποκαλύφθηκε πως προκαλεί προβλήματα σε περίπου 10% των ασθενών, έτσι οι περισσότερες μάρκες δεν κάνουν πλέον χρήση του. Τα αλατούχα διαλύματα χωρίς thimerosal, συνήθως φέρουν την περιγραφή «για ευαίσθητα μάτια».

Βεβαιωθείτε ότι κοιτάζετε με προσοχή τις ημερομηνίες λήξεις σε όλα τα διαλύματα φακών επαφής, ιδιαίτερα στα διαλύματα χωρίς συντηρητικά. Για παράδειγμα, το αλατούχο διάλυμα χωρίς συντηρητικά και αεροζόλη θα πρέπει να αντικαθίσταται μέσα σε δύο εβδομάδες μετά το άνοιγμα, για να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης.

Μοιραστείτε το :