Γυαλιά ηλίου – ο δικός σας σύμμαχος!

0

Ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου αποτελεί μοναδικό σύμμαχο στην προστασία των ματιών μας!

Ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό (γύρω στο 13%) των καρκίνων, που είναι πιθανό να εμφανίσει ο ανθρώπινος οργανισμός, αφορά στα βλέφαρα. Επιπροσθέτως σε ένα ποσοστό που κυμαίνεται στο 90% οι βλάβες της περιοχής των ματιών και των βλεφάρων δημιουργούνται από την ηλιακή ακτινοβολία, ενώ μόνο 10% οφείλεται σε μολύνσεις και άλλα δερματολογικά αίτια.

Οι βλάβες, που δημιουργούνται από την ηλιακή ακτινοβολία  γύρω από τα μάτια, φτάνουν μέχρι και τους βαθύτερους χιτώνες λόγω της εξαιρετικά λεπτής επιδερμίδας της συγκεκριμένης περιοχής.

 Οι γιατροί επισημαίνουν ότι μια επισφαλής έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει κερατίτιδα και επιπεφυκίτιδα με έντονα συμπτώματα δακρύρροιας και φωτοφοβίας, ενώ δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο της εμφάνισης φωτοεγκαυμάτων στα βλέφαρα, χρόνιας κερατίτιδας ή ξηροφθαλμίας.

Για αυτό το λόγο, θα πρέπει να αποφεύγετε την πολύωρη έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας ειδικά για την περιοχή των ματιών και φυσικά να αγοράσετε το κατάλληλο ζευγάρι γυαλιών ηλίου, που θα προστατέψει τα μάτια σας και ταυτόχρονα θα τονίσει τη γοητεία σας.

Μοιραστείτε το :