Υδατικό Περιεχόμενο των Φακών Επαφής

0

Οι μαλακοί φακοί επαφής είναι κατασκευασμένοι από έναν συνδυασμό υδρόφιλων πολυμερών που κάνουν κατακράτηση νερού ώστε να κάνουν τους φακούς υγρούς και άνετους. Το ποσοστό περιεχομένου του νερού στους μαλακούς φακούς, κυμαίνεται από 38 μέχρι 78%.

Η ξηροφθαλμία είναι μια κοινή αιτία της δυσανεξίας φακών επαφής. Ειδικοί φακοί επαφής για ξηρά μάτια μπορούν να βοηθήσουν. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα που οφείλονται στη χρήση των φακών επαφής, η μετάβαση σε μια διαφορετική μάρκα από φακούς κατασκευασμένους από ένα υλικό φακού με υψηλότερη ή χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νερό, θα βοηθήσει αρκετά.

Οι φακοί με υψηλή περιεκτικότητα νερού παρέχουν αρχικά περισσότερη υγρασία για την επιφάνεια του οφθαλμού αλλά (ανάλογα με έναν αριθμό παραγόντων), οι φακοί με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό μερικές φορές μπορούν να στεγνώσουν γρηγορότερα από τους φακούς με χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό, αυξάνοντας την δυσφορία ξηρότητας.

Πιο σημαντικό από την προσαρμογή της περιεκτικότητας σε νερό των φακών επαφής, είναι η θεραπεία κάθε υποκείμενης αιτίας ξηρότητας. Μια πάθηση που συχνά είναι υπεύθυνη για την ξηρότητα ανάμεσα σε χρήστες φακών επαφής είναι η δυσλειτουργία του μεϊβομιανού αδένα (MGD).

Πρόκειται για φλεγμονή των αδένων του βλεφάρου που εκκρίνουν έλαιο πάνω στην επιφάνεια του οφθαλμού για να επιβραδύνουν την εξάτμιση των δακρύων και να διατηρήσουν τα μάτια σας υγρά και άνετα. Ο οφθαλμίατρός σας μπορεί να εκτελέσει ένα απλό τεστ για να διαπιστωθεί εάν πάσχετε από τη νόσο αυτή και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την εξάλειψη ή τον έλεγχο της.

Μόλις η δυσλειτουργία του μεϊβομιανού αδένα ή οποιαδήποτε άλλη σχετική κατάσταση ξηροφθαλμίας έχει θεραπευτεί επιτυχώς, ο οφθαλμίατρός σας μπορεί να προσδιορίσει καλύτερα τους πιο άνετους φακούς επαφής για τις ανάγκες σας.

Μοιραστείτε το :