Αλλαγή χρώματος του οφθαλμού με λέιζερ

0

Μέχρι πρότινος η αλλαγή του χρώματος του οφθαλμού γινόταν μόνο με χρήση χρωματιστών φακών επαφής. Οι χρωματιστοί φακοί επαφής μπορούσαν να ικανοποιήσουν την επιθυμία πολλών ατόμων για αλλαγή απόχρωσης του οφθαλμού. Μια νέα μικροεπέμβαση, ωστόσο, υπόσχεται μόνιμο μπλε χρώμα.

Ιδρυτής κορυφαίας εταιρείας στην Καλιφόρνια δηλώνει πως μπορεί να αλλάξει το χρώμα των ματιών από καφέ σε γαλάζιο, με μια μικρή επέμβαση με χρήση λέιζερ. Η επέμβαση αυτή διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και υπόσχεται γαλάζια μάτια μόνο σε αυτούς που τα φυσικά τους είναι καστανά, καθώς σύμφωνα με τους οφθαλμίατρους κάτω από το καφέ χρώμα της ίριδας υπάρχει μπλε χρώμα.

Έπειτα από τη χρήση του λέιζερ απομακρύνεται η μελανίνη και μέσα σε λίγες ημέρες αποκαλύπτεται το ποθητό μπλε χρώμα. Ο Ο δρ. Χόμερ δήλωσε πως η συγκεκριμένη μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής καθώς οι δεκαεπτά εθελοντές δεν έχουν παρουσιάσει παρενέργειες. Ο λόγος ανησυχίας των γιατρών είναι ότι το λέιζερ εισχωρεί στην ίριδα και όχι στον κερατοειδή χιτώνα στον οποίο γίνονται οι διορθωτικές επεμβάσεις.

Η μέθοδος αυτή δεν έχει εγκριθεί ακόμα αλλά αναμένεται να νομιμοποιηθεί. Το κόστος της επέμβασης αυτής θα κυμαίνεται στα 5.000 δολάρια. Σύμφωνα με την ανθρώπινη ψυχολογία, ωστόσο, τα πράσινα και τα μπλε μάτια είναι σπάνια και για αυτό αποδίδουν ιδιαίτερη ομορφιά, εάν όμως όλοι γίνουν γαλανομάτηδες, τα πράσινα μάτια θα θεωρούνται πιο ελκυστικά.

Μοιραστείτε το :