Έρχονται τα πρώτα ηλεκτρονικά γυαλιά οράσεως

0

Έρχονται τα πρώτα ηλεκτρονικά γυαλιά οράσεως τα οποία κατασκευάζονται από αμερικανική εταιρία, σύμφωνα με την Daily Mail.

Τα συγκεκριμένα γυαλιά οράσεως περιέχουν τους πρώτους ηλεκτρονικούς φακούς εστίασης που σημαίνει πως ο χρήστης θα μπορεί να αλλάζει εστίαση ανάλογα με τις ανάγκες του. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε αγγίζοντας ο χρήστης το σκελετό, είτε κουνώντας το κεφάλι του.

Οι πρωτοποριακοί φακοί, περιέχουν ένα λεπτό στρώμα υγρού κρυστάλλου το οποίο αλλάζει ευθυγράμμιση, συνεπώς και εστίαση. Ο οπτικός είναι αυτός που θα ρυθμίζει τα ηλεκτρονικά γυαλιά με βάση την συνταγογραφούμενη συνταγή του οφθαλμιάτρου.

Οι προδιαγραφές εστίασης ενεργοποιούνται με την κίνηση του κεφαλιού και το άγγιγμα του σκελετού. Τα γυαλιά επίσης έχουν ενσωματωμένη μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία, η οποία μπορεί να είναι ενεργή έως και τρεις ημέρες. Η κατασκευάστρια εταιρία είναι πρόθυμη να βγάλει στην αγορά τα ηλεκτρονικά γυαλιά, τα οποία θα διατίθενται σε πολλά σχέδια και χρώματα.

Τα συγκεκριμένα γυαλιά οράσεως έχουν ήδη παρουσιαστεί στη διεθνή έκθεση οπτικών Expo Vision που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη και αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αμερικανική αγορά φέτος το καλοκαίρι. Το κόστος τους θεωρείται αρκετά υψηλό, αφού ένα ζευγάρι γυαλιών οράσεως θα κοστίζει τουλάχιστον 1.000 Ευρώ!

Μοιραστείτε το :