Αντί για mouse θα έχουμε γυαλιά

2

Ενώ η Google στις αρχές τους 2015 ανακοίνωσε ότι «παγώνει» το πειραματικό σύστημα Google Glass, η Microsoft άρπαξε την σκυτάλη στην καινοτομία της όρασης ανακοινώνοντας ένα νέο φιλόδοξο σύστημα εικονικής πραγματικότητας το HoloLens.

Τα τελευταία 3 χρόνια οι παγκόσμιοι τεχνολογικοί κολοσσοί έχουν στραφεί προς την αξιοποίηση της όρασης του ανθρώπου ώς μέσο της τεχνολογικής επέκτασης και καινοτομίας. Έχουμε ακούσει για γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, φακούς επαφής με μικροτσίπ, γυαλιά ηλίου με διαδραστικότητα με το διαδίκτυο και άλλα τεχνολογικά επιτεύγματα. Εταιρείες όπως Google, Apple και Microsoft επιδίδονται σε ένα τεχνολογικό αγώνα ταχύτητας για να δημιουργήσουν την επόμενη επανάσταση.

Φαίνεται ότι η επόμενη τεχνολογική επανάσταση περνάει μέσα από τα μάτια μας

Το φιλόδοξο σχέδιο της Microsoft είναι να φοράμε τα ειδικά γυαλιά εικονικής πραγματικότητας HoloLens, όποτε θέλουμε να χρησιμοποιούμε τον Η/Υ μας. Όμως με την αύξηση της ημερήσιας χρήσης Η/Υ αυτό οδηγεί σε μεγάλη συχνότητα χρήσης.

Ήδη έχουν εντοπιστεί αρκετές νέες παθήσεις και προβλήματα όρασης που προκαλούνται από την χρήση τεχνολογικών συσκευών.

Ποια είναι η άποψη των ειδικών για θέματα της υγείας των ματιών μας;

Συνίσταται να συμβουλεύεστε τους ειδικούς για την υγεία της όρασής σας, όπως οφθαλμίατρους, οπτομέτρες και οπτικούς προτού κάνετε χρήση αντίστοιχων τεχνολογικών συσκευών.

Μοιραστείτε το :
  • v4varoufakis

    νέο φρούτο!

  • Άκης

    Είδα την παρουσίαση, εάν κάνει αυτά που υπόσχονται μάλλον θα είναι η απάντηση στην Apple…