Εξέλιξη της επιστήμης – Όραση με μικροτσίπ

0

Πριν μερικά χρόνια θα έμοιαζε απίστευτη η είδηση πως ένα μικροτσίπ θα μπορούσε να επαναφέρει την χαμένη όραση σε ανθρώπους που έχουν τυφλωθεί.

Σήμερα οι επιστήμονες χρησιμοποιούν την τεχνολογία προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ σε πέντε με δέκα χρόνια θα μπορεί να εφαρμοστεί. Η πρόοδος που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στη χειρουργική του οφθαλμού είναι εντυπωσιακή, ενώ το μέλλον καταγράφεται ακόμα πιο ευοίωνο για τα άτομα που έχουν χάσει το φως τους.

Λαμπρός Έλληνας καθηγητής , δηλώνει πως σε μερικά χρόνια ένα μικροτσίπ θα εμφυτεύεται στο μάτι και θα ενώνεται με καλώδια με τον εγκέφαλο, έτσι θα δίνεται η δυνατότητα στον άνθρωπο που έχει χάσει την όραση του να δει, αφού το μικροτσίπ θα διαβάζει την εικόνα και θα στην στέλνει στον εγκέφαλο.

Η τεχνολογία αυτή έχει εφαρμοστεί στις Η.Π.Α, με τους ασθενείς να έχουν καταφέρει να δουν σκιές, ωστόσο η τεχνολογία αυτή εξελίσσεται για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Σύμφωνα με τον καθηγητή ο σημαντικότερος σταθμός στην εξέλιξη της οφθαλμολογίας στάθηκε η ανακάλυψη των ενδοφακών και στην συνέχεια η ανακάλυψη των υπερήχων .

Ένα σημαντικό κομμάτι της εξέλιξης στη χειρουργική του οφθαλμού, αποτέλεσε η ανάγκη για εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής. Το να μπορεί κάποιος να δει το περιβάλλον χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και δυσκολίες παίζει σημαντικό ρόλο στον τομέα της εξέλιξης.

Μοιραστείτε το :