Έξυπνη κάσκα πιλότου με ενσωματωμένη νυχτερινή όραση

0

Πρόκειται για κάμερα νυχτερινής όρασης , η οποία είναι τοποθετημένη στο εσωτερικό μέρος του κράνους. Βοηθά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων των δυνάμεων G στο κεφάλι του πιλότου, ενώ ταυτόχρονα εξαφανίζει την ανάγκη για ρύθμιση της διόπτρας μετά την μετάβαση από ημέρα σε νύχτα και το αντίστροφο.

Το πρωτοποριακό αυτό κράνος, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Farnborough International Airshow 2014. Πρόκειται για μια σημαντική λύση που επιφέρει στον πιλότο προηγμένες δυνατότητες όρασης, συνεπώς και τεχνολογία παρακολούθησης στόχου. Η αντιπρόεδρος της εταιρείας που κατασκεύασε το κράνος αυτό, δήλωσε πως είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες απαιτήσεις.

Η ψηφιακή κάμερα βρίσκεται εντός του κράνους και όλο το σύστημα ενσωματώνει έναν αισθητήρα, ο οποίος ενισχύει την οξύτητα της νυχτερινής όρασης της οθόνης, σε επίπεδο παρόμοιο με αυτό ή ακόμα και καλύτερο από το σύστημα που τώρα χρησιμοποιούν οι διόπτρες νυκτερινής όρασης.

Ότι έχει σχέση με το σύστημα παρακολούθησης στόχου, παρέχει πλήρης συγχρονισμό της θέσης του κεφαλιού του πιλότου με τον υπολογιστή, περιορίζοντας έτσι τα προβλήματα που επιφέρουν οι σημερινές κάσκες. Εξαλείφεται επίσης κάθε καθυστέρηση ως προς τον καθορισμό του που κοιτά ο πιλότος και προβάλει σε άριστο χρόνο τα απαιτούμενα σύμβολα.

Μοιραστείτε το :