Έρχονται τα κινητά με «ανθρώπινη όραση»

0

Η Google προσφέρει για δοκιμή και ανάπτυξη εφαρμογών 200 συσκευές (κινητά τηλέφωνα) σε προγραμματιστές. Πρόκειται για κινητά τηλέφωνα τα οποία θα χαρτογραφούν τους γύρω χώρους στις τρεις διαστάσεις και σε πραγματικό χρόνο. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα συγκεκριμένα κινητά θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα, καθώς θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως βοηθήματα για τους τυφλούς ή χρήσιμα ακόμα και για τη μέτρηση εσωτερικών χώρων.

Οι πρώτες 200 συσκευές που θα δοθούν δωρεάν σε προγραμματιστές, διαθέτουν ειδικούς επεξεργαστές όρασης καθώς επίσης και αισθητήρες οι οποίοι θα μετρούν τη θέση αλλά και τον προσανατολισμό 250.000 φορές το λεπτό.

Σύμφωνα με την εταιρεία :Πως θα ήταν να μπορούσατε να μετρήσετε τις διαστάσεις του σπιτιού πριν ψωνίσετε τα έπιπλα, απλά περπατώντας στο εσωτερικό του, μέσω του κινητού σας τηλεφώνου; Πως θα ήταν να μην χαθείτε ποτέ ξανά σε κάποιο κτίριο; Πως θα ήταν τα άτομα με χαμηλή όραση να μπορούσαν να κινηθούν σε άγνωστους για αυτούς, χώρους;

Το πρωτότυπο αναπτύχτηκε στο τμήμα Προηγμένης Τεχνολογίας και Προγραμμάτων στο πλαίσιο του προγράμματος Project Tango. Στόχος του προγράμματος να αποκτήσουν οι κινητές συσκευές την αντίληψη του χώρου αλλά και της κίνησης σε ανθρώπινη κλίμακα. Συμμετείχαν επίσης η γερμανική Bosch, το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, το Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον και το Open Source Robotics Foundation.

Μοιραστείτε το :