Φροντίδα και προστασία των φακών των γυαλιών

0

Πολλές φορές λόγω της καθημερινής χρήσης δημιουργούνται  ενοχλητικές γρατσουνιές στους φακούς των γυαλιών.

Εάν λοιπόν δεν έχετε τη διάθεση ή και την οικονομική διάθεση να αγοράσετε καινούργιους φακούς μπορείτε να προσπαθήσετε να απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές γρατσουνιές, που σας χαλάνε την οπτική σας.

Μια λύση είναι η οδοντόκρεμα. Πάνω στο φακό βάλτε μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας και με ένα πανάκι τρίψτε στο σημείο που υπάρχει η γρατσουνιά. Κάντε το με κυκλικές κινήσεις. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία αν δεν έχει φύγει η γρατζουνιά.

Μία άλλη λύση είναι η μαγειρική σόδα. Φτιάξτε ένα μείγμα με λίγο νερό και 2 κουταλάκια της σούπας μαγειρικής σόδας. Ανακατέψτε το μείγμα και βουτήξτε ένα βαμβάκι σε αυτό. Τρίψτε τη γρατζουνιά και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό τα γυαλιά σας. Μπορεί να χρειαστεί να το επαναλάβετε μέχρι να δείτε το σημάδι να υποχωρεί.

Μια τρίτη λύση είναι να βάλετε λίγη βαζελίνη στη γρατζουνιά και με ένα πανί να το τρίψετε απαλά. Μετά βρέξτε το πανί με λίγο νερό και αφαιρέστε τη βαζελίνη από τον φακό σας.

Τέλος αγοράστε ένα κερί αυτοκινήτου και τοποθετήστε λίγη ποσότητα στον φακό. Τρίψτε το με ένα απαλό και καθαρό πανί και θα δείτε πως η γρατζουνιά θα υποχωρήσει αρκετά.

Με έναν από τους παραπάνω τρόπους θα απαλύνετε αρκετά τις ενοχλητικές γρατσουνιές μέχρι να προχωρήσετε στην αντικατάσταση των φακών των γυαλιών σας.

 

Μοιραστείτε το :