Συσκευή επιτρέπει σε όσους έχουν αχρωματοψία να δουν τηλεόραση

0

Βρετανοί ερευνητές ανέπτυξαν μια συσκευή η οποία βοηθά τα άτομα που πάσχουν από αχρωματοψία να δουν τηλεόραση καλύτερα από κάθε άλλη φορά. Αχρωματοψία είναι η αδυναμία των ατόμων στο να διακρίνουν τα χρώματα.

Το νέο σύστημα επιτρέπει στους χρήστες να διακρίνουν μεταξύ του κόκκινου και του πράσινου χρώματος. Μάλιστα σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ» οι ερευνητές που ανέπτυξαν την συγκεκριμένη συσκευή, δημιούργησαν εταιρεία ώστε να μπορέσουν να προωθήσουν εμπορικά το προϊόν τους.

Πάνω από 250.000 άτομα παγκοσμίως πάσχουν από αχρωματοψία. Τα άτομα αυτά δεν μπορούν να δουν με ευκολία τις εικόνες ακόμα και από την τηλεόραση. Η συσκευή χρησιμοποιεί μαθηματικά μοντέλα και αλγορίθμους ώστε να βελτιώνει την ποιότητα των εικόνων της τηλεόρασης.

Η τεχνολογία αυτή μπορεί να ενσωματωθεί στους ψηφιακούς δέκτες και τις συσκευές της τηλεόρασης και ο χρήστης θα μπορεί να ενεργοποιήσει την συσκευή μέσα από το menu της τηλεόρασης του. Όσοι πάσχουν από αχρωματοψία θα αντιληφθούν άμεσα την διαφορά στα τηλεοπτικά προγράμματα που χρησιμοποιούν πιο πολύ το κόκκινο και το πράσινο χρώμα.

Μοιραστείτε το :