Τέλεια όραση με μια νέα τεχνική Λέιζερ

0

Η 8η γενιά λέιζερ άλλαξε οριστικά όλα τα δεδομένα στον χώρο της οφθαλμολογίας, αλλά και των τεχνικών διορθώσεων των διαθλαστικών προβλημάτων του οφθαλμού, όπως είναι η μυωπία, ο αστιγματισμός και η υπερμετρία.

Η νέα γενιά λέιζερ είναι αρτιότερη τεχνολογικά σε σύγκριση με τις προηγούμενες, καθώς προσφέρει μεγαλύτερη άνεση, ακρίβεια , ταχύτητα και ασφάλεια. Η υπεροχή του λέιζερ νέας γενιάς είναι αποτέλεσμα πολλών τεχνολογικών πλεονεκτημάτων, όπως είναι η υψηλή ταχύτητα , η οποία αγγίζει τους 750 παλμούς φωτός. Η τέλεια ακρίβεια και η απόλυτη ασφάλεια η οποία επιτυγχάνεται με την αυτόματη ρύθμιση δυο επιπέδων ενέργειας, αποτελούν αλλά δυο πλεονεκτήματα.

Η τεχνική αυτή είναι « No touch», δηλαδή κανένα εργαλείο ή ανθρώπινο χέρι δεν έρχεται σε επαφή με το μάτι και η αφαίρεση του επιθήλιου καθώς και του στρώματος του κερατοειδούς γίνεται την ίδια χρονική στιγμή και όχι σε δυο διαφορετικά στάδια.

Πλεονέκτημα της τεχνικής αυτής, η γρήγορη ανάρρωση καθώς και η αποκατάσταση της όρασης. Οι διαθλαστικές επεμβάσεις ωστόσο δεν μπορούν να γίνουν σε όλους. Ο ασθενής δεν θα πρέπει να πάσχει από χρόνιες παθήσεις στον κερατοειδή ή τον αμφιβληστροειδή χιτώνα.

Ωστόσο καλό είναι να αναφέρουμε πως όπως υπάρχουν τα πλεονεκτήματα της χρήσης λέιζερ για αποκατάσταση του προβλήματος, υπάρχουν και οι αρνητικές πιθανές συνέπιες. Οι τεχνικές που υπάρχουν τώρα είναι ασφαλείς, αλλά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος , ο οποίος μπορεί να συγκριθεί με τον κίνδυνο της χρήσης των φακών επαφής.

Το λέιζερ δεν αλλάζει τίποτα άλλο στον οφθαλμό, πέρα από την καμπυλότητα του κερατοειδούς, και έτσι δεν επηρεάζει τον κίνδυνο για άλλες οφθαλμικές νόσους, οι οποίες να σχετίζονται με το προϋπάρχων διαθλαστικό πρόβλημα. Το λέιζερ επίσης δεν σταματά την φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης των οφθαλμών και ως εκ τούτου δεν σταματά την ανάγκη για χρήση γυαλιών οράσεως.

Τα προβλήματα που μπορούν να εμφανιστούν μετά το λέιζερ είναι: Μόλυνση, φλεγμονή, ξηροφθλαλμία, ενεργοποίηση έρπητα, εκτασία κερατοειδούς, βλεφαρόπτωση ακόμα και προβλήματα κατά την οδήγηση σε νυχτερινές ώρες, κυρίως εάν ο ασθενής έχει μεγάλη κόρη.

Μοιραστείτε το :