Χαρακτηριστικά των φακών – Οι επιλογές

0

Ανεξάρτητα από την συνταγή που έχει δοθεί από τον εκάστοτε οφθαλμίατρο ή τον τύπο των γυαλιών που ο χρήστης επέλεξε, υπάρχει διαθέσιμη μια τεράστια ποικιλία από χαρακτηριστικά φακών αλλά και από επιστρώσεις.

Τα γυαλιά οράσεως μπορεί να φάνουν ως ένας ιδανικός παράγοντας για βελτίωση της όρασης . Οι φακοί γυαλιών που είναι ανθεκτικοί στις γρατζουνιές, οι αντι – ανακλαστικοί φακοί, οι φακοί για uv προστασία, είναι μερικοί από αυτούς που προσφέρουν άριστη ποιότητα όρασης. Οι παραπάνω φακοί είναι διαθέσιμοι και ο συνδυασμός τους μπορεί να επιφέρει τους καλύτερους φακούς γυαλιών.

Επιστρώσεις στους φακούς – Το σημείο του γυαλιού που στοχεύει στην θεραπεία της εκάστοτε πάθησης μπορεί να ενσωματώνεται στο φακό κατά την διάρκεια κατασκευής του ή να πρόκειται για πολύ λεπτή επίστρωση που έχει τοποθετηθεί πάνω στο φακό. Η επίστρωση είναι ένα λεπτό σώμα υλικού, τοποθετημένο στο πίσω ή μπροστινό μέρος του φακού.

Προστασία UV – Οι ακτίνες UV του ηλιακού φωτός είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς για τους οφθαλμούς. Οι φακοί που μπλοκάρουν τις ακτίνες UVA και UVB, προσφέρουν την μέγιστη προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου.

Ανθεκτικοί φακοί – Οι φακοί με γρατζουνιές πέρα από το ότι είναι αντιαισθητικοί δεν προσφέρουν την μέγιστη απόδοση. Η ειδική επίστρωση μπορεί να κάνει τους φακούς ακόμα πιο ανθεκτικούς.

Μοιραστείτε το :